Naslovnica / ŠPORT / Žreb: Obe kamniški ekipi sta že v drugem krogu pokala Challenge

Žreb: Obe kamniški ekipi sta že v drugem krogu pokala Challenge

V Luksemburgu je danes potekal žreb v evropskih pokalih. Obe prvi ekipi Calcit Volleyja bosta v letošnji sezoni igrali v pokalu Challenge, obema pa ne bo treba igrati prvega kroga. V drugem krogu bodo kamniški odbojkarji najprej igrali doma proti švicarski ekipi Biogas Volley Näfels, medtem ko bodo varovanke Gregorja Rozmana igrale v gosteh proti zmagovalkam dvoboja med ekipama Slavija Bratislava (Slovaška) in Jaszbereny (Madžarska). Prve tekme drugega kroga bodo na sporedu med 27. in 29. novembrom, povratne pa teden dni pozneje.

Odbojkarji Calcit Volleyja bi v letošnji sezoni lahko igrali tudi v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakov ali pa v pokalu CEV, vendar so se v vodstvu kluba odločili, da bodo zaradi neprimernosti kamniške športne dvorane v letošnji sezoni raje igrali v pokalu Challenge. To pomeni, da bodo tudi evropske domače tekme lahko igrali pred svojimi navijači, prvič pa jih bodo videli na delu med 6. in 8. novembrom, ko bodo gostili Biogas Volley Näfels, ki je bila do zdaj devetkrat prvak Švice. Zadnjič je bil državni prvak leta 2011, zadnji dve sezoni pa je bil drugi. V primeru napredovanja bodo Kamničani v osmini finala igrali proti boljšemu iz dvoboja Amstettnom (Avstrija) in zmagovalcu prvega kroga med ekipama Kuopio (Finska) – Tromso (Norveška).

Tudi odbojkarice Calcit Volleyja bi evropsko sezono lahko igrale v pokalu CEV, vendar bi to pomenilo, da domačih tekem ne bi mogle igrati v domači dvorani. Tako bodo v prvem krogu pokala Challenge proste, v drugem pa bodo igrale s Slavijo iz Bratislave, ekipo, ki jo dobro poznajo iz srednjeevropske lige, ali z madžarskim Jaszberenyjem. V primeru skupnega uspeha jih v osmini finala čaka obračun z zmagovalkami prvega kroga med ekipama Famalicao/Leica (Portugalska) in Laguna Tenerife (Španija) ter nemškim Aachenom, ki mu prvega kroga prav tako ni treba igrati.

»Vesel sem, da bomo v letošnji sezoni lahko tekme v evropskem pokalu igrali pred domačimi gledalci, zato podpiram odločitev kluba o igranju v pokalu Challenge. Na sam žreb se ne oziram preveč, saj vsaka tekma v evropskem pokalu nosi s seboj veliko priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj v mednarodnem prostoru. To priložnost bomo skušali kar najbolje izkoristiti in ne glede na precej spremenjeno in pomlajeno ekipo bo nas cilj ostati v tekmovanju čim dlje. A ne želim prehitevati dogodkov, zato bodo vse misli uperjene proti našim prvim nasprotnicam, zmagovalkam  madžarsko-slovaškega obračuna in storili bomo vse potrebno, da prebrodimo to prvo oviro,« je o žrebu dejal Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

V evropskih pokalih bodo igrale še štiri slovenske ekipe. ACH Volley je neposredno uvrščen v ligo prvakov, žreb bo 4. novembra, Nova KBM Branik bo igrala v pokalu CEV, vendar ni imela sreče pri žrebu, saj bo v prvem krogu igrala proti ruski ekipi Jenisej Krasnojarsk, medtem ko bosta v pokalu Challenge letos igrali tudi ekipi Formule Formisa in GEN-I Volleyja. Ekipa iz Rogoze se bo v prvem krogu pomerila z ekipo Vasas iz Budimpešte, Novogoričanke pa čakata tekmi s Strabagom iz Bratislave.

Miha Štamcar