Naslovnica / NOVICE / COVID-19:  Hitro širjenje okužb v Domžalah, Komendi, Cerkljah, Lukovici, Moravčah, Mengšu in Kamniku se nadaljuje, od včeraj pa kužna tudi Solčava

COVID-19:  Hitro širjenje okužb v Domžalah, Komendi, Cerkljah, Lukovici, Moravčah, Mengšu in Kamniku se nadaljuje, od včeraj pa kužna tudi Solčava

Včeraj, 16. 10. 2020, so bili številni novi primeri okužbe z novim koronavirusom odkriti tako v Kamniku, kot tudi v vseh sosednjih in bližnjih občinah. Največ novih okužb je bilo včeraj znova potrjeno v Domžalah, skokovito naraščanje novookuženih občanov pa beležijo tudi v Cerkljah, Komendi, Mengšu, Lukovici, Moravčah in Zagorju. Po odkritju dveh okuženih prebivalcev občine, pa je od včeraj kužna tudi občina Solčava.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, je bilo včeraj med prebivalci občine Domžale potrjenih še 27 novih primerov, zaradi česar je skupno število trenutno zabeleženih aktivnih okužb doseglo že skoraj dvesto primerov oz. natančneje, 197 aktivnih okužb.

Deset novih primerov okužbe je bilo včeraj potrjenih tudi med občani občine Kamnik, v kateri pa je število aktivnih primerov okužbe precej manjše, kot v sosednjih Domžalah, saj je trenutno zabeleženih 87 aktivnih okužb.

Upoštevaje velikost občine in število prebivalcev le-te so precejšen porast okužb včeraj zabeležili tudi v občini Moravče, kjer je bilo potrjenih 9 novih primerov, skupno število aktivnih primerov okužbe med občani, pa je naraslo na 46 primerov.

Virus se hitro širi tudi med občani občine Cerklje, kjer so včeraj, 16. 10. 2020, prav tako potrdili 9 novih primerov okužbe, število aktivnih primerov pa se je povečalo na 40 aktivnih primerov okužbe.

Precej resno in zaskrbljujoče je stanje tudi v Komendi, kjer je bilo med občani včeraj potrjenih 7 novih primerov okužbe, število aktivnih okužb pa je naraslo na 23 primerov.

Občuten porast števila okuženih prebivalcev je včerajšnji dan prinesel tudi v občino Lukovica, v kateri je bilo odkritih 6 novih primerov okužbe, trenutno število aktivnih okužb med občani pa znaša 23 primerov.

Hiter trend naraščanja števila okuženih občanov se nadaljuje tudi v Mengšu, kjer je bilo včeraj potrjenih 5 novih primerov, število aktivnih okužb pa se je dvignilo na 45 primerov.

Nove primere okužbe občanov z novim koronavirusom pa so včeraj zabeležili tudi v domala vseh preostalih sosednjih in bližnjih občinah, razen občine Vransko, saj so bile posamične nove okužbe potrjene med občani občin Preddvor, Jezersko, Trzin, Gornji Grad in Nazarje, v Vodicah so potrdili 3 nove primere, po dve novi okužbi pa so odkrili še v občini Luče in Solčava, ki se je, z včeraj potrjenima dvema okuženima občanoma, kot zadnja nedotaknjena »covid trdnjava« v bližnji okolici, prav tako uvrstila med »kužne« občine.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve