Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Kužen torek v Domžalah, Mengšu in Kamniku, Gornjem Gradu in Lukovici

COVID-19: Kužen torek v Domžalah, Mengšu in Kamniku, Gornjem Gradu in Lukovici

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bil torek, 3. 11. 2020, kljub spremenjeni metodologiji testiranja, zaradi katere se brise odvzema predvsem osebam pri katerih se pričakuje resnejši potek bolezni, v Domžalah, Kamniku, Mengšu, Gornjem Gradu in Lukovici ter tudi ostalih sosednjih in bližnjih občinah, znova precej kužen.

Med prebivalci občine Domžale je bilo namreč, po podatkih Ministrstva za zdravje, potrjenih 47 novih primerov okužbe, v občini Kamniki je bilo na novo odkritih 39 novih okuženih občanov, med prebivalci občine Mengeš pa je bilo na novo potrjenih 24 novih okužb.

Veliko število novih okužb, še posebej glede na velikost posameznih občin, je bilo v torek potrjeno tudi v Gornjem Gradu, kjer so odkrili 8 novih okužb, po podatkih Ministrstva za zdravje, pa je v občini onkraj Črnivca okuženih že skorajda 2% vseh občanov.

8 novih primerov je bilo prav tako potrjenih tudi med prebivalci občine Šenčur, 7 novih v Lukovci, po 6 v Komendi in Nazarjah, po 5 v Moravčah in Cerkljah, 4 v občini Vodice, po 3 v občinah Luče in Preddvor, 2 v Trzinu, po eno pa v občinah Vransko, Solčava in Jezersko, medtem ko so v sosednji občini Zagorje potrdili 11 novih primerov okužbe.