Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Kužen začetek tedna v Domžalah, Kamniku, Mengšu, Lukovici, Moravčah, Cerkljah, Preddvoru in Gornjem Gradu

COVID-19: Kužen začetek tedna v Domžalah, Kamniku, Mengšu, Lukovici, Moravčah, Cerkljah, Preddvoru in Gornjem Gradu

V Domžalah, Kamniku, Mengšu, Lukovici, Cerkljah, Komendi, Preddvoru in Gornjem Gradu ter tudi v ostalih sosednjih in bližnjih občinah so bili v ponedeljek in torek potrjeni številni novi primeri okužbe s COVID-19, sodeč po uradnih podatkih, pa se je zvišalo tudi število umrlih oseb.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v prvih dveh dneh tega tedna med občani občine Kamnik potrjenih 45 novih primerov okužbe, in sicer 28 v ponedeljek, 7. 12. 2020, še 17 pa v torek, 8. 12. 2020. Trenutno je v občini Kamnik zabeleženih še 278 aktivnih primerov okužbe, 1312 občank in občanov naše občine je okužbo že prebolelo, za 15 oseb pa je bila okužba žal usodna.

55 novih primerov okužbe je bilo v začetku tedna potrjenih tudi med prebivalci občine Domžale, saj je bilo v ponedeljek potrjenih 36 novih primerov, v torek pa še 19. V omenjeni občini imajo trenutno aktivno okuženih 280 občank in občanov, 1607 je okužbo že prebolelo, 26 oseb pa je zaradi posledic okužbe umrlo.

V sosednji občini Zagorje ob Savi je bilo v minulih dneh potrjenih 32 novih primerov okužbe, in sicer 20 v ponedeljek in 12 v torek, trenutno pa je v omenjeni občini aktivno okuženih še 177 prebivalcev občine, 507 občank in občanov okužbo že prebolelo, novi koronavirus pa je bil usoden za 17 oseb.

Ne veseli, ampak zelo koronski december imajo v občini Preddvor, v kateri je bila okužbo doslej potrjena že pri 322-ih prebivalcih občine oz. pri 8,67% vseh tamkajšnjih občank in občanov. Trenutno je v občini Preddvor aktivno okuženih še 87 prebivalcev, 230 jih je okužbo že prebolelo, okužba s COVID-19 pa je terjala življenja 5-ih oseb.

V občini Komenda je bilo v začetku tedna potrjenih 9 novih okužb, in sicer 5 v ponedeljek in 4 v torek. Med prebivalci omenjene občine imajo trenutno zabeleženih še 33 aktivnih primerov okužbe, 241 občank in občanov je okužb že prebolelo, tri osebe pa so zaradi posledic okužbe umrli.

Tri žrtve je novi koronavirus terjal tudi med občani občine Cerklje, v kateri so okužbo doslej potrdili pri 364-ih prebivalcih, 298 jih je okužbo že prebolelo, trenutno pa na območju omenjene občine beležijo še 63 aktivnih okužb, od katerih je bilo 16 primerov, vsak dan po osem, potrjenih v ponedeljek in torek.

11 novih primerov je bilo v začetku tedna potrjenih tudi med prebivalci občine Šenčur, in sicer 5 v ponedeljek, še 6 pa v torek. V Šenčurju je 386 občank in občanov okužbo že prebolelo, 76 prebivalcev je še aktivno okuženih, 3 osebe pa so umrle.

V občini Mengeš je bila okužba s COVID-19 od začetka epidemije potrjena pri 488. prebivalcih občine. Trenutno je potrjeno okuženih še 69 občank in občanov, 398 oseb je okužbo že prebolelo, žal pa je mala sosednja občina utrpela zelo visok krvni davek, saj je zaradi posledic okužbe umrlo kar 21 oseb iz mengeške občine.

13 novih primerov okužbe je bilo v minulih dneh potrjeni tudi med prebivalci občine Lukovica, in sicer 5 v ponedeljek, še 8 pa v torek. 289 prebivalcev omenjene občine je okužbo že prebolelo, trenutno je v Lukovici zabeleženih še 46 aktivnih primerov okužbe, dve osebi pa sta umrli.

V občini Moravče, v kateri se ne spopadajo zgolj z epidemijo, ampak tudi z bržkone še nevarnejšimi lokalnimi onesnaževalci, so v minulih dneh potrdili 14 novih primerov okužbe, in sicer 5 v ponedeljek in 9 v torek. V omenjeni občini imajo zabeleženih še 45 aktivnih primerov okužbe, 234 občank in občanov je okužbo že prebolelo, umrle pa so 3 osebe.

8 novih okužb so v začetku tedna potrdili tudi med prebivalci občine Trzin, v kateri beležijo 30 primerov aktivne okužbe, 121 oseb je okužbo prebolelo, zaenkrat pa so v omenjeni občini zabeležili en primer smrti, ki je pripisana posledicam okužbe z novim koronavirusom.

Med občani občine Gornji Grad so v prvih dveh dneh tega tedna potrdili 6 novih primerov okužbe, in sicer 2 v ponedeljek, še 4 pa v torek. V omenjeni občini imajo trenutno še 40 aktivnih primerov okužbe, 114 občanov je okužb že prebolelo, 3 osebe pa so umrle.

V preostalih, povečini manjših občinah, je bilo v začetku tega tedna zabeleženih nekoliko manjše število novih okužb, saj so v občini Vransko potrdili 2 nova primera, v občini Nazarje 4, v Solčavi 2, v Lučah in na Jezerskem pa po 1 nov primer.