Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Letos je bilo (zaenkrat) največ novih okužb potrjenih v Domžalah, Kamniku, Zagorju, Mengšu, Cerkljah, Šenčurju, Lukovici, Moravčah in Komendi

COVID-19: Letos je bilo (zaenkrat) največ novih okužb potrjenih v Domžalah, Kamniku, Zagorju, Mengšu, Cerkljah, Šenčurju, Lukovici, Moravčah in Komendi

Po številu na novo potrjenih okužb v letošnjem letu na lokalni medobčinski »korona lestvici« trenutno vodijo Domžale pred Kamnikom, Zagorjem, Mengšem, Cerkljami, Šenčurjem, Lukovico, Moravčami in Komendo, precej novih okužb je bilo potrjenih tudi v občinah Vodice, Trzin, Vransko, Preddvor, Nazarje, Gornji Grad in Jezersko, medtem ko se je stanje v Lučah in Solčavi opazno izboljšalo.

Po podatkih Ministrstva za zdravje oz. NIJZ, se je v prvih desetih dneh letošnjega leta delež okuženih prebivalcev v večini Kamniku sosednjih in bližnjih občin kar precej poslabšalo, saj je bilo med prebivalci večine občin potrjena kopica novih primerov okužbe, zaradi česar se je precej povečalo tudi število aktivnih okužb.

Največ novih okužb je bilo do nedelje, 10. 1. 2021, potrjenih med prebivalci občine Domžale, in sicer kar 286, zaradi česar se je število potrjeno okuženih prebivalcev povišalo na 458 primerov oz. na 1,2% vseh prebivalcev sosednje občine.

Nič kaj obetavne razmere ne vladajo niti v občini Kamnik, v kateri je bilo v letošnjem letu potrjenih že 211 novih primerov okužbe s COVID-19, v naši občini pa imamo trenutno potrjeno zabeleženih 306 okuženih občank in občanov, kar znaša dober odstotek vseh prebivalcev občine Kamnik.

Med 1. in 10. januarjem je bilo veliko novih primerov okužbe potrjenih tudi med prebivalci občin Zagorje (143), Mengeš (100), Cerklje (92), Šenčur (69), Lukovica (54), Moravče (53) in Komenda (48), precej pa tudi med občani občin Vodice (30), Trzin (26), Vransko (24), Preddvor (24), Nazarje (21), Gornji Grad (18) in Jezersko (4), medtem ko se je v občinah Luče in Solčava, kjer so v prejšnjem tednu potrdili edini nov primer, stanje glede aktivnih okužb občutno izboljšalo.

Najvišji odstotek potrjeno okuženih prebivalcev občine imajo trenutno v občinah Cerklje in Nazarje (1,8%), sledita občini Mengeš in Moravče (1,7%), v občini Lukovica je trenutno okuženih še 1,5% občank in občanov, občinah Zagorje, Šenčur in Jezersko 1,3 %, v Domžalah in na Vranskem pa 1,2% vseh prebivalcev občin.

Podoben delež okuženih prebivalcev občine imajo v občinah Komenda, Vodice in Gornji Grad, v katerih je aktivno okuženih 1,1% prebivalcev posamezne občine, v občini Kamnik je potrjeno okuženega dober odstotek vseh občank in občanov, v občinah Preddvor, Luče in Solčava, pa znaša delež potrjeno okuženih prebivalcev manj od enega odstotka.

Okužbe po občinah od 1. do 10. januarja 2021

Vir podatkov: NIJZ