Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Nove okužbe v Domžalah in Kamniku, zdravi sosedje na oni strani hribov

COVID-19: Nove okužbe v Domžalah in Kamniku, zdravi sosedje na oni strani hribov

Število z novim koronavirusom okuženih občanov je včeraj znova naraslo tako v Domžalah in Kamniku, kot tudi v sosednjih oz. bližnjih občinah Komenda, Vodice, Cerklje, Trzin, Moravče, Zagorje, Vransko in Nazarje, medtem ko so sosednje občine Jezersko, Luče, Solčava in Gornji Grad še vedno med redkimi slovenskimi občinami, kjer doslej niso zabeležili še niti enega primera okužbe.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj, 1. 10. 2020, med prebivalci občine Domžale potrjenih 6 novih okužb, število aktivnih primerov okužbe med občani omenjene občine pa je 48.

Trije novi potrjeni primeri okužbe so bili včeraj odkriti tudi med prebivalci občine Kamnik, kjer pa se je, spričo prebolenja okužbe, število trenutno zabeleženih aktivnih primerov okužbe nekoliko zmanjšalo, in sicer na 36, se pa podatki s sledilnika COVID-19 nekoliko razlikujejo od naših podatkov, saj naj bi bili v občini Kamnik včeraj potrjeni štirje novi primeri okužbe, pri čemer naj bi bila ena okužba iz povezanega vira znotraj okužene družine, medtem ko naj bi bili trije primeri nepovezani.

Vsi zabeleženi aktivni primeri v občinah Kamnik in Domžale, pa so bili odkriti in potrjeni v zadnjih dveh tednih.

Včeraj so nove primere okužb potrdili tudi v še nekaterih sosednjih oz. bližnjih občinah, in sicer dva primera v občinah Vodice in Trzin, po en primer pa v občinah Komenda, Moravče, Cerklje, Zagorje, Vransko in Nazarje.

Od začetka epidemije je bilo do sedaj skupaj največ primerov okužbe z novim koronavirusom zabeleženih med prebivalci občine Domžale, in sicer 109 primerov oz. 0,299 % vseh prebivalcev, med občani občine Kamnik pa sta bila potrjena 102 primera oz. 0,342 % občanov, ki živijo v naši občini.

Kot zanimivost naj dodamo še podatek, da so sosednje občine Jezersko, Solčava, Luče in Gornji Grad, še naprej ene izmed redkih slovenskih občin, med prebivalci katerih doslej še ni bila odkrita niti ena okužba.