Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Nove žrtve koronavirusa v Mengšu, Komendi in Lukovici

COVID-19: Nove žrtve koronavirusa v Mengšu, Komendi in Lukovici

V zadnjih sedmih dneh je, zaradi posledic okužbe s COVID-19, v občinah Mengeš, Lukovica, Komenda, Kamnik in Domžale, umrlo osem oseb.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v četrtek, 12. novembra 2020, med prebivalci občine Domžale potrjenih 22 novih okužb. 16 novih primerov je bilo v četrtek potrjenih v Šenčurju, v Mengšu 11, v Cerkljah 8, v Preddvoru in Moravčah po 5, v Zagorju in na Vranskem 4, v Kamniku in Vodicah so bile potrjene 3 nove okužbe, v občini Nazarje 2, na Jezerskem in v Lukovici pa sta bili okužbi potrjeni pri posameznih občanih.

Četudi je bilo v četrtek med prebivalci omenjenih občin odkritih oz. potrjenih manj okužb, pa je bolj žalostna statistika o osebah, ki so zaradi posledic okužbe s COVID-19 umrle, saj je v zadnjih sedmih dneh, po podatkih Ministrstva za zdravje oz. sledilnika COVID-19, na območju občin Mengeš, Lukovica, Komenda, Kamnik in Domžale, skupaj umrlo že 8 oseb.

 

Največ med prebivalci občine Mengeš, kjer je, kot je navedeno v trenutnih uradnih podatkih, novi koronavirus terjal življenje treh občanov, dve osebi sta preminuli v Lukovici, po ena oseba pa je, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča COVID-19, umrla tudi v občinah Komenda, Kamnik in Domžale. Ker podatki o umrlih osebah prihajajo precej počasneje oz. se, glede na podatke o pozitivnih izvidih testov, kažejo s precejšnjim zamikom, je možno, da vsi podatki zaenkrat še niso vnešeni in je bilo smrtnih primerov v zadnjem tednu še nekaj več.

Od začetka epidemije je bilo največ smrtnih žrtev novega koronavirusa zaenkrat zabeleženih v občni Domžale, kjer je, po podatkih Ministrstva za zdravje, zaradi posledic okužbe s COVID-19 do sedaj umrlo trinajst oseb, pet oseb je umrlo v občini Mengeš, po dve osebi v občini Komenda, Lukovica in Preddvor, po ena oseba pa tudi v občinah Kamnik, Cerklje, Šenčur in Zagorje.