Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Novi koronavirus je v naši občini terjal že enajst življenj

COVID-19: Novi koronavirus je v naši občini terjal že enajst življenj

Po številu novoodkritih okužb sta najbolj na udaru še vedno občini Kamnik in Domžale, upoštevaje velikost občin, pa je število na novo potrjenih primerov zaskrbljujoče tudi v občinah Preddvor, Gornji Grad, Luče, Vodice, Cerklje in Moravče.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, je bilo v torek, 1. 12. 2020, številčno največ novih primerov okužbe odkritih med prebivalci občine Kamnik, v kateri je bilo včeraj potrjenih 27 novih primerov okužbe. V naši občini sta trenutno zabeležena 302 primera aktivne okužbe, žal pa je, po uradnih podatkih, okužba z novim koronavirusom in z njo povezane posledice bolezni, včeraj zahtevala še eno življenje, s čemer se je število umrlih oseb v občini Kamnik povečalo že na 11 primerov.

Precej novih okužb je bilo včeraj potrjenih tudi v občini Domžale, in sicer 23, kljub temu pa se je število trenutno zabeleženih aktivnih primerov v sosednji občini, v kateri je zaradi posledic okužbe doslej umrlo že 20 oseb, znižalo na 281 primerov.

Veliko število na novo potrjenih okužb je bilo včeraj zabeleženih tudi v preostalih sosednjih in bližnjih občinah, in sicer največ v občini Zagorje, kjer so potrdili 15 novih primerov, po 10 novih primerov je bilo potrjenih v občinah Preddvor in Šenčur, 8 v sosednjem Gornjem Gradu, 7 v Cerkljah, po 6 v občinah Mengeš in Luče, po 5 med prebivalci občin Vodice in Moravče, 4 v Lukovici, po 3-je primeri v občinah Vransko, Nazarje in Komenda, posamični primeri okužbe s COVID-19 pa so bili potrjeni tudi pri občanih občin Jezersko, Solčava in Trzin.