Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Število okuženih in umrlih oseb se je zvišalo tudi v tem vikendu
Vir grafike: Sledilnik COVID-19 (umrli do 14. 11. 2020)

COVID-19: Število okuženih in umrlih oseb se je zvišalo tudi v tem vikendu

Minuli dnevi so, žal, razen z novimi potrjenimi okužbami med občani, postregli tudi z več umrlimi, ki so podlegli bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bil tudi začetek tega vikenda znova precej kužen, saj je bilo v petek, 13. novembra 2020, med občani občine Domžale potrjenih 34 novih okužb z novim koronavirusom, medtem ko je sobota postregla s 25. novimi primeri.

Prva dva dneva vikenda z novimi okužbami nista prizanašala niti prebivalcem občine Kamnik, med katerimi je bilo v petek potrjenih 25 novih okužb, še bolj kužna pa je bila sobota, ko je bila okužba  potrjena še pri 33. občankah in občanih, kot navaja Ministrstvo za zdravje, pa v naši občini pa je trenutno okuženih 406 oseb.

Minuli petek je bil precej kužen tudi v Mengšu, kjer je bilo potrjenih 20 novih okužb, medtem ko je bila sobota z zgolj dvema na novo potrjenima okužbama nekoliko bolj prizanesljiva, žal pa je v sosednji občini v zadnjih dveh tednih, zaradi posledic bolezni, ki jo povzroča COVID-16, umrlo že šest oseb

V petek, 13. 11. 2020 in v soboto, 14. 11. 2020, je bilo precej okužb odkritih oz. potrjenih tudi v preostalih sosednjih občinah, saj so jih v Zagorju v petek potrdili 27, v Šenčurju 13 v petek in 4 v soboto, v Preddvoru in Cerkljah je bilo v petek potrjenih 7 okužb, v Gornjem Gradu, kjer so v minulih dneh zabeležili prvo smrtno žrtev, so jih v petek potrdili 5, v soboto pa 1 okužbo, 5 novih okužb pa je bilo v petek potrjenih tudi med občani občine Trzin.

V občini Komenda, v kateri so včeraj zabeležili že drugi primer smrti zaradi okužbe in obolenja z novim koronaviruso, so bile v petek potrjene 4 nove okužbe, še 2 pa v soboto.

Med prebivalci občine Lukovica, kjer sta zaradi posledic okužbe prav tako preminula že dva občana, so v petek potedili  4 nove okužbe, v soboto pa 5.

V občinah Moravče, Vransko in Nazarje so bile po 4 okužbe potrjene v petek, v Vodicah so tako v petek, kot tudi v soboto potrdili po nove 3 okužbe, 3 okužbe so bile v soboto potrjene v Trzinu, v Lučah pa so v petek potrdili eno novo okužbo med občani.

Četudi dobršen del okuženih oseb okužbo z novim koronavirusom, k sreči, preboli brez večjih težav in zapletov, se na tovrstno „srečo“ vendarle ne gre preveč zanašati, kajti obolelih oseb, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, je vedno več, posledice bolezni, ki jo povzroča COVID-19, pa terjajo tudi krvavi davek.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je namreč v zadnjih štirinajstih dneh, zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom, umrlo šest občanov občine Mengeš, štirje občani občine Domžale, dve osebi v občinah Komenda in Lukovica ter po ena oseba v občini Kamnik in Gornji Grad.