Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Število okuženih se je povečalo v Kamniku in Komendi, v ostalih občinah pa se je zmanjšalo

COVID-19: Število okuženih se je povečalo v Kamniku in Komendi, v ostalih občinah pa se je zmanjšalo

Okužba z angleškim sevom na Kamniškem zaenkrat še ni bila potrjena, v primerjavi s prejšnjim tednom pa se je število aktivnih primerov okužbe s COVID-19 najbolj povečalo v občinah Kamnik in Komenda. Porast so zabeležili tudi na Jezerskem, v Lučah in Solčavi, medtem ko  je v ostalih sosednjih in bližnjih občinah število potrjenih primerov okužbe kar precej upadlo, in sicer najbolj v občinah Cerklje, Moravče, Domžale, Šenčur, Vransko in Zagorje.

Po podatkih NIJZ je bilo v obdobju med 19. in 27. januarjem 2021 največ novih okužb s COVID-19 potrjenih med prebivalci, ki prebivajo na območju občine Domžale, in sicer 204, vseeno pa se je število zabeleženih aktivnih primerov okužbe, v primerjavi s prejšnjim tednom, zmanjšalo za 45 primerov

V Kamniku je bilo od 19. do 27. januarja potrjenih 160 novih okužb, kar je pripomoglo tudi k povišanju števila primerov aktivnih okužb, ki se je za 24 okuženih občank in občanov, povečalo na 246.

V začetku tega tedna je tudi v Kamniku, zaradi ponovnega odprtja šol za učence prve triade, potekalo množično testi pedagoških delavcev, pri čemer je bilo odvzetih 472 brisov, od katerih je bilo 7 pozitivnih.

Prisotnost t.i. angleškega seva na Kamniškem zaenkrat še ni potrjena oz. kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Sašo Rebolj, direktor Zdravstvenega doma Kamnik, zaenkrat še ni podatkov, ki bi govorili o tem, da bi bil kak primer okužbe s t.i. angleškim sevom potrjen tudi med prebivalci naše občine, kar pa še ne pomeni, da ni prisoten.

Pretekli teden je bil precej kužen tudi med prebivalci občine Komenda, v kateri je bilo od 19. do 27. 1. potrjenih 50 novih primerov okužbe, trenutno pa imajo v sosednji občini zabeleženih še 64 potrjenih primerov okužbe oz. 19 več kot v prejšnjem tednu.

Precej bolj razveseljive novice in številke pa prihajajo iz preostalih sosednjih in bližnjih občin v katerih se je število okuženih prebivalcev povečini precej zmanjšalo, in sicer najbolj v občinah Cerklje, Domžale, Moravče, Zagorje, Vransko, Mengeš in Šenčur.

Največji delež okuženih prebivalcev občine imajo trenutno v občini Jezersko (1,2%), najmanjšega pa v Gornjem Gradu (0.6%), medtem ko je v Kamniku okuženih še 0,8% vseh prebivalcev naše občine.

Vir podatkov: NIJZ