Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Število okuženih se je povečalo v Kamniku in Komendi, v ostalih občinah pa se je zmanjšalo

COVID-19: Število okuženih se je povečalo v Kamniku in Komendi, v ostalih občinah pa se je zmanjšalo

Okužba z angleškim sevom na Kamniškem zaenkrat še ni bila potrjena, v primerjavi s prejšnjim tednom pa se je število aktivnih primerov okužbe s COVID-19 najbolj povečalo v občinah Kamnik in Komenda. Porast so zabeležili tudi na Jezerskem, v Lučah in Solčavi, medtem ko  je v ostalih sosednjih in bližnjih občinah število potrjenih primerov okužbe kar precej upadlo, in sicer najbolj v občinah Cerklje, Moravče, Domžale, Šenčur, Vransko in Zagorje.

Po podatkih NIJZ je bilo v obdobju med 19. in 27. januarjem 2021 največ novih okužb s COVID-19 potrjenih med prebivalci, ki prebivajo na območju občine Domžale, in sicer 204, vseeno pa se je število zabeleženih aktivnih primerov okužbe, v primerjavi s prejšnjim tednom, zmanjšalo za 45 primerov

V Kamniku je bilo od 19. do 27. januarja potrjenih 160 novih okužb, kar je pripomoglo tudi k povišanju števila primerov aktivnih okužb, ki se je za 24 okuženih občank in občanov, povečalo na 246.

V začetku tega tedna je tudi v Kamniku, zaradi ponovnega odprtja šol za učence prve triade, potekalo množično testi pedagoških delavcev, pri čemer je bilo odvzetih 472 brisov, od katerih je bilo 7 pozitivnih.

Prisotnost t.i. angleškega seva na Kamniškem zaenkrat še ni potrjena oz. kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Sašo Rebolj, direktor Zdravstvenega doma Kamnik, zaenkrat še ni podatkov, ki bi govorili o tem, da bi bil kak primer okužbe s t.i. angleškim sevom potrjen tudi med prebivalci naše občine, kar pa še ne pomeni, da ni prisoten.

Pretekli teden je bil precej kužen tudi med prebivalci občine Komenda, v kateri je bilo od 19. do 27. 1. potrjenih 50 novih primerov okužbe, trenutno pa imajo v sosednji občini zabeleženih še 64 potrjenih primerov okužbe oz. 19 več kot v prejšnjem tednu.

Precej bolj razveseljive novice in številke pa prihajajo iz preostalih sosednjih in bližnjih občin v katerih se je število okuženih prebivalcev povečini precej zmanjšalo, in sicer najbolj v občinah Cerklje, Domžale, Moravče, Zagorje, Vransko, Mengeš in Šenčur.

Največji delež okuženih prebivalcev občine imajo trenutno v občini Jezersko (1,2%), najmanjšega pa v Gornjem Gradu (0.6%), medtem ko je v Kamniku okuženih še 0,8% vseh prebivalcev naše občine.

Vir podatkov: NIJZ

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve