Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Domžalah je bilo samo včeraj potrjenih več kot 50 okužb, zelo veliko pa tudi v Kamniku, Mengšu, Lukovici, Komendi, Cerkljah in Lučah

COVID-19: V Domžalah je bilo samo včeraj potrjenih več kot 50 okužb, zelo veliko pa tudi v Kamniku, Mengšu, Lukovici, Komendi, Cerkljah in Lučah

Samo včeraj je bilo med prebivalci občine Domžale potrjenih prek 50 novoodkritih okužb, število okuženih občanov pa je močno naraslo tudi v občinah Kamnik, Mengeš, Lukovica, Komenda, Cerklje, Luče in Preddvor.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo med občani občine Domžale včeraj potrjenih kar 53 novih okužb, število aktivnih okužb med prebivalstvom sosednje občine pa je naraslo na kar 316 primerov.

Nekoliko manj, vendar vseeno veliko, je bilo včeraj, 20. 10. 2020, novoodkritih okužb med prebivalci občine Kamnik, kjer je bilo potrjeno 29 novih primerov, občutno pa je naraslo tudi število trenutno zabeleženih okužb, in sicer na 174 primerov.

Precejšen porast števila novookuženih občanov so včeraj zabeležili tudi v občini Mengeš, kjer je bilo odkritih 9 novih okužb, število aktivnih primerov v omenjeni občini pa trenutno znaša 66 primerov.

V Lukovici je bilo včeraj potrjenih 8 novih primerov okužbe med občani, skupno število vseh aktivnih okužb pa je doseglo 40 aktivnih primerov.

Upoštevaje velikost občini in število prebivalcev je bilo včeraj precej novih primerov, in sicer 6, odkritih tudi v občinah Komenda (41 aktivnih primerov) in Cerklje (63 aktivnih primerov, prav tako 6 novih primerov pa so odkrili tudi med občani Zagorja.

Med sosednjimi savinjskimi občinami je bila, po podatkih Ministrstva za zdravje, včeraj najbolj na udaru občina Luče, v kateri je so bilo odkriti 4 novookuženi občani, število aktivnih okužb v omenjeni občini pa se je povečalo na 9 aktivnih okužb.

Po 4 nove okužbe so bile včeraj potrjene tudi med prebivalci občin Trzin, Moravče in Vodice, po 3 v občinah Vransko in Nazarje, 2 v Gornjem Gradu, 1 nov primer okužbe z novim koronavirusom pa je bil odkrit tudi med prebivalci občine Solčava.