Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Domžalah nov smrtni primer, v DSO Kamnik pa čakajo na rezultate množičnega testiranja oskrbovancev in zaposlenih.

COVID-19: V Domžalah nov smrtni primer, v DSO Kamnik pa čakajo na rezultate množičnega testiranja oskrbovancev in zaposlenih.

V Domžalah, kjer je za posledicami koronavirusne bolezni umrl še en občan, Kamniku ter tudi Mengšu, Cerkljah, Šenčurju, Komendi in Lukovici je bila precej kužna tudi sreda, v Domu starejših občanov Kamnik pa čakajo na rezultate včerajšnjega množičnega testiranja 105 oskrbovancev in 43 zaposlenih.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v sredo, 4. novembra 2020, v Kamniku potrjenih 36 okužb z novim koronavirusom, število aktivnih okužb med občani naše občine pa je naraslo na 508 aktivnih primerov okužbe.

37 novih okužb je bilo v sredo potrjenih tudi v sosednji občini Domžale, v kateri pa se je število aktivnih okužb v minulih dneh nekoliko zmanjšalo, vendar je še vedno zelo visoko, saj znaša, po uradnih podatkih Ministrstva za zdravje, 614 aktivnih primerov, žal pa je bil v sosednji občini, zaradi posledic okužbe, v sredo zabeležen še en smrtni primer, ki je bil že tretji v zadnjih sedmih dneh, skupaj pa je v občini Domžale, od začetka epidemije, po podatkih sledilnika COVID-19, zaradi posledic koronavirusne bolezni umrlo že 6 občank in občanov.

Umrli po občinah do 4. 11. 2020. Vir grafike: Sledilnik COVID-19

Precej novih okužb, in sicer 16, je bilo v sredo odkritih oz. potrjenih tudi v občini Mengeš, kjer imajo trenutno 155 aktivnih primerov okužbe, številne nove potrjene okužbe pa so zabeležili tudi v drugih sosednjih in bližnjih občinah.

V občini Šenčur je bilo v sredo potrjenih 9 novih primerov (141 aktivnih), v občini Cerklje 8 (115 aktivnih), prav tako 8 novih primerov je bilo potrjenih v občini Zagorje (151 aktivnih), po 6 novih primerov okužbe je bilo potrjenih v občinah Komenda (108 aktivnih) in Lukovica (125 aktivnih), 4 nove okužbe so bile potrjene med prebivalci občine Moravče (84 aktivnih), 3 v Preddvoru (64 aktivnih), po dve novi okužbi sta bili odkriti med občani Gornjega Grada (50 aktivnih), Trzina (48 aktivnih) in Vodic (74 aktivnih), posamične primere okužb pa so v sredo potrdili še v občinah Jezersko in Luče.

Naj dodamo še to, da so včeraj, kot je moč razbrati iz sporočila za javnost, v Domu starejših občanov Kamnik opravili množično testiranje oskrbovancev in zaposlenih, pri čemer so bili brisi odvzeti 105-im stanovalcem in 42 zaposlenim, vendar rezultati testiranja, zaradi preobremenjenosti mikrobiološkega inštituta, zaenkrat še niso znani.

Vodstvo DSO Kamnik v sporočilu navaja, da jih pričakuje nekako do 14. ure, novo obvestilo o stanju v DSO Kamnik, pa bodo objavili takoj po prejemu rezultatov, medtem ko bodo svojce oskrbovancev, v primeru pozitivnih rezultatov, individualno obveščali po telefonu.