Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Veliko število novoodkritih okužb v Kamniku, Domžalah, Cerkljah, Šenčurju, Mengšu in Trzinu

COVID-19: Veliko število novoodkritih okužb v Kamniku, Domžalah, Cerkljah, Šenčurju, Mengšu in Trzinu

Dolgotrajnim protikoronskim ukrepom in policijski uri navkljub, se število novoodkritih primerov v Kamniku in Domžalah ter tudi v Cerkljah, Šenčurju, Mengšu in Trzinu in ostalih sosednjih občinah kar noče in noče občutno zmanjšati.

Na račun ozdravitev pred časom okuženih občanov število je število aktivnih primerov okužbe sicer, če lahko temu tako rečemo, stabilno, vendar še vedno zelo visoko, obenem pa je tudi na Kamniškem,  na kar opozarja tudi Zdravstveni dom Kamnik, vse več resno obolelih občanov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, vključno s predihavanjem na respiratorju.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo v petek, 27. 11. 2020, med prebivalci občine Kamnik potrjenih 37 novih primerov okužbe, v naši občini pa je trenutno zabeleženih že 325 aktivno okuženih občank in občanov. Od začetka epidemije je bila okužba odkrita oz. potrjena pri 1416 osebah, 1085 oseb je okužbo že prebolelo, za 6 oseb pa je bila okužba z novim koronavirusom usodna, saj so zaradi posledic bolezni umrli.

V občini Domžale je bilo v petek, 27. 11. 2020, potrjenih 26 novih primerov okužbe, aktivnih primerov imajo v sosednji občini še 324, od začetka epidemije pa je bila okužba potrjena pri 1698 občankah in občanih, od katerih je 1355 oseb okužbo že prebolelo, žal pa je 19 oseb zaradi posledic okužbe in posledic bolezni tudi umrlo.

Med občani občine Komenda so bile v petek potrjene 3 nove okužbe, v občini imajo trenutno zabeleženih še 33 aktivnih primerov, od začetka epidemije pa je bila okužba s COVID-19 potrjena pri 254 občankah in občanih, od katerih jih je 218 okužbo že prebolelo, 3 osebe pa so umrle.

V Mengšu je bilo v včeraj odkritih 6 novih primerov okužbe, trenutno pa je v mengeški občini aktivno okuženih še 69 občank in občanov. Od začetka epidemije je bilo med prebivalci občine Mengeš potrjenih 437 okužb, 353 oseb je okužbo že prebolelo, 15 oseb pa je žal tudi umrlo.

Po 9 novih primerov je bilo, po podatkih Ministrstva za zdravje, v petek, 27. 11. 2020, potrjenih tudi v občini Šenčur in Zagorje, 8 novih primerov so potrdili pri občanih občine Cerklje, 6 novih primerov je bilo potrjenih med prebivalci občine Trzin, 4 nove primere so zabeležili v Lukovici in Preddvoru,  3 v Komendi in Vodicah, 2 v Gornjem Gradu in občini Nazarje, posamični primeri okužbe med občani pa so bili odkriti še v občinah Moravče, Solčava in Vransko.