Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Dobrote jeseni na Glavnem trgu

Dobrote jeseni na Glavnem trgu

Jesenski hlad današnjega zgodnjega jutra, ko je sonce še sramežljivo prebijalo skozi vlažne meglene koprene, na kamniškem Glavnem trgu sprva sicer ni napovedoval prijetnega dopoldneva, ko pa je sonce sredi dopoldneva slednjič le razgnalo meglo, je Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko prav lepo zaživela.

Ponudnikov lokalnih pridelkov in domačih dobrot je bilo tokrat več kot običajno, prav tako tudi obiskovalcev in kupcev, razen zadnjih domačih vrtnin, pekovskih in slaščičarskih izdelkov, sirov in mlečnih izdelkov, pa so do izraza prišle predvsem domače mesnine.

trznica-okt-2016-29

Razveseljivo je, da je bilo med ponudniki, razen starih znancev kamniške tržnice, tokrat moč najti tudi nove. Prvič se je na kamniški domači tržnici predstavila stojnica Mojčinih dobrot, ki je bila polna lično izdelanih in nadvse okusnih sezonsko obarvanih slaščic. Darja Pirš in Mojca Potočnik sta namreč obiskovalcem tržnice ponudili zanimivo izbiro slaščic, od bučne, ajdove in kostanjeve torto, pa do domiselno oblikovanih manjših sladkih pregreh, ki so se mimogrede prav imenitno prilegle k dopoldanski kavi.

trznica-okt-2016-20

 

Vse bolj zanimiva postaja tudi stojnica Osnovne šole 27. julij, kjer je bilo moč dobiti dobrote, ki nastajajo pod spretnimi rokami učencev in učiteljic omenjene šole, seveda pa s svojo ponudbo, ki smo jo že vajeni, niso zaostajali niti vsi drugi ponudniki. Svojevrstna posebnost  je bila gostujoča stojnica z mandarinami iz Dalmacije, na kateri so se svetile sveže obrane mandarine, nikakor pa ne smemo pozabiti omeniti stojnice Društva rejcev drobnice Kamnik, kjer je bilo moč poskusiti tudi okusno pečeno jagnje.

trznica-okt-2016-30

 

  1. Razen omenjenih, so se na današnji tržnici Okusi Kamnika predstavili še: Ekološka kmetija Trebušak, Kmetija Pr´Gabršk, Kmetija Pr´Anžič, Kmetija Špeh, trgovina Zlata ptička, Hiša slaščic Tarangela, Domače mesnine Soud, Zelenjavni vrt Tina, Moja narava, Ivankini krofi, Kleč Mirela, Društvo podeželjskih žena Tuhinjske doline, kamniške vezilje, Meso Kamnik z mesarjem Antonom, Darja in Mojca z Mojčinimi dobrotami in rokodelstvo Gabrovec.

trznica-okt-2016-33

So se pa na tržnem dnevu prav lepo zabavali tudi otroci, ki so ob pomoči deklet iz Reciklarnice rezljali buče.

Se nam pa nov tržni dan Okusi Kamnika obeta že kaj kmalu, saj bo tokrat že sredi meseca novembra, ko bo sv. Martin iz vode naredil vin.