Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Pozivi in pobude / Kaj bo s pacienti ZD Kamnik, katerih zdravniki so se oz. se bodo upokojili

Kaj bo s pacienti ZD Kamnik, katerih zdravniki so se oz. se bodo upokojili

Občinski svetnik Vojko Tonin (NSi) je občinski upravi zastavil nekaj svetniških vprašanj, ki se nanašajo na upokojevanje zdravnikov v Zdravstvenem domu Kamnik ter s tem povezano usodo pacientov, ki bi utegnili že v kratkem ostati brez osebnega zdravnika.

Vojko Tonin (NSi): S strani več občanov, ki imajo svoje osebne zdravnike v ZD dr. Julija Polca Kamnik, sem bil obveščen, da naj bi se v prihodnjih mesecih v kamniškem zdravstvenem domu upokojilo pet zdravnikov družinske medicine. Zanima me, ali je ZD dr. Julija Polca ustrezno pripravljen na napovedane upokojitve? Ali bodo upokojeni zdravniki nadomeščeni z novimi? Kaj lahko pričakujejo občani, ki so trenutno vpisani k zdravniku, ki se bo v kratkem upokojil?

V imenu občinske uprave Občine Kamnik je odgovor pripravil dr. Sašo Rebolj, direktor Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik:

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik ne razpolaga z informacijo, da naj bi se v prihodnjih mesecih upokojilo 5 zdravnikov. V maju 2022 se je upokojila za 60 % dr. Nadja Pfajfar Križnič in jo je nadomestila dr. Almira Tršan Balažič, odprli pa smo še dodatno ambulanto dr. Tina Pogačnik Petrič. S 1. 2. 2022 se je upokojila dr. Nevenka Šečer Dolenc, a še vedno dela v zdravstvenem domu v obsegu 40 % in s 1. 1. 2023 za 20 % dr. Jana Plavc, a njena ambulanta normalno deluje štiri dni na teden. Trenutno nimamo o trajanju delovnih razmerij zdravnikov nobenih drugih podatkov.

Kot pri vseh upokojitvah v preteklosti, tudi za prihodnje aktivno iščemo nove družinske zdravnike. Usposabljamo specializante družinske medicine za potrebe zdravstvenega doma.

Razpolagamo z ambulantama za nadomeščanje odsotnih zdravnikov in ambulanto za neopredeljene bolnike, ki je z delom pričela v februarju.

Na vprašanje, kaj lahko pričakujejo občani, ki so trenutno vpisani k zdravniku, ki se bo v kratkem upokojil, pa je bil podan odgovor, da ti ne bodo v nobenem primeru ostali brez zdravstvene oskrbe, saj imajo možnost vpisa v ambulanto za neopredeljene bolnike, delujeta tudi dve ambulanti za nadomeščanje odsotnih zdravnikov (v primeru bolniške odsotnosti, dopustov ipd.), v teku pa so tudi dogovori za nove zaposlitve.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve