Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Pozivi in pobude / Kaj bo z objektom nekdanje klavnice

Kaj bo z objektom nekdanje klavnice

Po navedbah Občine Kamnik utegne na območju nekdanje klavnice pod Malim gradom, namesto parkirišč oz. garažne hiše, zrasti nova “drive in” lekarna ter upravna stavba Mestnih lekarn.

Edis RUJOVIĆ, svetniška skupina LDP, je občinski upravi Občine Kamnik zastavil svetniško vprašanje, ki se nanaša na urejanje območja nekdanje klavnice v središču mesta:

Edis RUJOVIĆ (LDP): “Že v prejšnjem mandate sem podal pobudo za odkup območja praktično v samem mestnem jedru in sicer Meso Kamnik. V tem mandatu je prišlo do posluha omenjene pobude, za kar na tem mestu vsem deležnikom in občinski upravi izrekam zahvalo ter čestitke.

V takratni pobudi sem navedel, da bi z nakupom lahko dosegli tako želeni cilj celotne kamniške politike. Gre za revitalizacijo ali oživitev mestnega jedra, zato sem kot rešitev predlagal, da naj se po vzoru ostalih mest, katera imajo danost, da reka teče ob neposredni bližini mestnega središča, odpre mestu. Tako je po posvetu z ostalimi deležniki v mestnem jedru, omenjena površina najbolj primerna za večnamenskega parka, s čimer bi zasledovali prve korake oživitve starega mestnega jedra.

  • Zato občinsko upravo sprašujem, kako načrtuje omenjeno območje urediti?
  • Kdaj lahko pričakujemo začetek aktivnosti na t.i. območju Meso Kamnik?”

Odgovor v imenu občinske uprave Občine Kamnik so pripravili Maja SUŠNIK, podsekretarka – vodja Oddelka za premoženjsko-pravne in splošne zadeve, Katarina VEGEL, višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti, in Bogdan POGAČAR, podžupan:

Kot navajate je Občina Kamnik pred časom kupila nepremičnine, na katerih so se nahajali prostori podjetja Meso Kamnik, in sicer zemljišča s parc. št. 161/2, 161/5 in 161/6 k.o. Kamnik.

Hkrati sta se kupec in prodajalec s prodajno pogodbo dogovorila za najem poslovnega prostora v izmeri 55 m2, ki se nahaja v pritličju objekta, stoječega na zemljišču parc. št. 161/2 k.o. Kamnik. To je bil tudi pogoj prodajalca za prodajo, pri čemer se je zagotovilo, da prodajalna mesa in mesnih izdelkov začasno ostane na tej konkretni lokaciji.

Občinska uprava je po izpeljavi pravnega posla nakupa zemljiškega kompleksa ̋Meso Kamnik ̋ pristopila k iskanju rešitev, ki bi najbolj funkcionalno zapolnila predmetno območje. Stavbe in pripadajoča zemljišča se namreč nahajajo na samem vhodu v mesto Kamnik, s svojo lego ob reki Kamniški Bistrici, pa lokacija pridobiva še dodatno prostorsko vrednost. Obstoječe stanje stavb in zemljišč že dalj časa ni v ponos mesta, in sodi med t. i. degradirana območja, ki so zapuščina nekdanjih industrijskih obratov v Kamniku. Za nakup zemljišč in stavb kompleksa ̋Meso Kamnik ̋ ter za ureditev predmetne lokacije je bilo v preteklosti podanih več pobud. Kot omenjeno ima lokacija ob reki Kamniški Bistrici in v neposredni bližini mestnega jedra izjemen potencial, ki ga je po mnenju občinske uprave potrebno zapolniti z dejavnostjo, ki bo to območje oplemenitila in dopolnila.

Občinski upravi je znano dejstvo, da si javni zavod Mestne lekarne že več let prizadeva za ureditev nove upravne stavbe. Zaradi navedenega smo preverili, ali obstaja kakršen koli interes zavoda, da bi si nove prostore uredil/zgradil na lokaciji kompleksa ̋Meso Kamnik ̋. Na sestanku smo predstavnikom lekarn predstavili obseg stavb in zemljišč, ki jih je Občina Kamnik na novo pridobila in s strani javnega zavoda Mestne lekarne je bil izražen interes, da se preveri možnost prostorske umestitve nove upravne stavbe zavoda ter nove poslovalnice lekarn, ki bi vključevala drive in enoto.

Za preveritev umestitve je javni zavod naročil izdelavo IZP – Idejne zasnove za pridobitev projektnih pogojev pri, z njihove strani izbranem projektantskem biroju. Za pripravo IZP so bile opravljene geodetske in projektantske izmere obstoječih stavb in zemljišč ter na podlagi tega pripravljen osnutek IZP, ki bo posredovan pristojnim nosilcem urejanja prostora za izdajo mnenj oziroma projektnih pogojev.

Na podlagi pridobljenih mnenj/projektnih pogojev se bo javni zavod lahko odločil o primernosti predmetne lokacije.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve