Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Kamniška košarica dobrot

Kamniška košarica dobrot

Stari slovenski pregovor pravi, da gre ljubezen skozi želodec, kar nedvomno drži. Domačini smo že sedaj zaljubljeni do ušes v naše malo srednjeveško mesto Kamnik, in želimo, da se zaljubite tudi vi! Nejeverni Tomaži, ki mislijo, da ljubezen ne gre skozi želodec, zagotovo še niso okusili jedi, ki se nahajajo v Kamniški košarici lokalnih dobrot.

Izberite domače okuse, zbrane v Kamniški košarici lokalnih dobrot!

V Kamniku spoštujemo tradicijo, prepoznavne, raznolike ter domače okuse. Gojimo globoko ljubezen do zdravih ter izbranih lokalnih sestavin, zatorej je tudi vsebina košarice sestavljena iz nabora lokalnih pridelkov in izdelkov, ki so značilni prav za Kamnik in okolico. Vas zanima, kaj vse boste našli v košarici?

martinova-trznica-2016-23

Za prehladna obolenja boste v košarici našli žganje iz vršičkov in storžev ruševja, rušovc, za učinkovito samozdravljenje človeškega organizma pa unikatno Živo vodo, ki izvira v Zdravilnem gaju Tunjice.

Sir in čokolada sicer nista najbolj običajen par, sta pa zagotovo eden najbolj posrečenih. Temna čokolada trnič vas bo zagotovo prepričala s svojo drugačnostjo, drznostjo in čarobnostjo prepletajočih se okusov.

V Tuhinjski dolini, pod Menino planino, v hribovski kmetiji Pr’ Gabršk, sirarka Helena po tradicionalnem receptu pastirjev iz Velike Planine izdeluje trdi sir trnič značilne dojkaste oblike.

Poleg trniča boste v košarici  našli tudi njihov polnomastni domač sir z močnejšim okusom in aromo.

Člani Sadjarsko-vrtnarskega društva Tunjice so iz najboljših jabolk pripravili jabolčnik, kuhalnico pri njih vihti gospa Tanja, ki je skuhala omamno češpljevo marmelado, mešanico suhega sadja (hruške, jabolka in slive) pa je nabral ter pripravil gospod Valentin.

Za Tuhinjsko klobaso je poskrbel mesar Anton iz Kamnika.

martinova-trznica-2016-15

Vse izbrane izdelke in pridelke boste domov odnesli v lični košarici, izdelani iz brezovega lesa ter jute, ki jo boste lahko tudi v bodoče uporabili za nakupe na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko.

Pocrkljajte sebe ali vaše najdražje z okusnim in lokalno pridelanim darilom! Obiščite TIC Kamnik (Glavni trg 2, 1241 Kamnik) in si priskrbite svojo košarico.

Okusite Kamnik in se tudi vi do ušes zaljubite!

PROMO