Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Kamniški kulinarični vikend, 5.-7. avgust

Kamniški kulinarični vikend, 5.-7. avgust

Za vse željne dobre kulinarike se kmalu obeta prav poseben vikend  – KAMNIŠKI KULINARIČNI VIKEND, ki bo v treh dneh postregel z različnimi dogodki in zadovoljili še tako zahtevne gurmane. Osrednja kulinarična posebnost vikenda, ki se bo odvil med 5. in 7. avgustom, bo sir trnič z Velike planine.

Kamniška dnevna soba na Glavnem trgu

vodenje4

Dneve trniča, ki se v Kamniku odvijajo vsako leto v začetku avgusta, bomo letos nadgradili z vikendom tradicionalnih lokalnih jedi Okusi Kamnika. Začel se bo s petkovim Kamniškim kulinaričnim večerom, ko se bo od 17. ure dalje Glavni trg spremenil v udobno dnevno sobo z ležalniki, mizicami in foteljem. Na stojnicah se bodo z lokalnimi jedmi predstavljali številni kamniški ponudniki, ki bodo cel večer skrbeli, da mestnega jedra nihče ne bo zapustil lačen oziroma žejen. Da bo vzdušje res pravo, bosta s poletno glasbo poskrbela kamniška glasbenika Manca Berlec in Matej Zore. Čaka pa vas tudi sladko presenečenje, saj bomo na ta večer razkrili nov produkt Okusov Kamnika – čokoladi s trničem. in rušovcem. Vabljeni, da se udobno namestite v kamniško dnevno sobo in v mestnem jedru preživite okusen večer. Več informacij o dogodku lahko najdete na Facebook strani Kamniški kulinarični vikend, 5.-7. avgust.

vodenje1_cr

Foto: Klemen Brumec

Kulinarični ogled mesta Kamnik

Kulinarično vodenje po mestnem jedru, ki je bilo premierno izvedeno šele pred nekaj tedni,  so udeleženci sprejeli z velikim navdušenjem. Na tokratni kamniški kulinaričen vikend pa bo sprehod po lokalni kulinariki, združeni pod znamko Okusi Kamnika, na voljo po promocijski ceni – za samo 9 €/osebo. Za vse tiste, ki si želite izvedeti več o skrivnostih kamniških ulic in obenem razvajati svoje brbončice z Okusi Kamnika, je kulinarično vodenje prava izbira. Triurno potepanje po mestnem jedru vsebuje degustacijo kar petih tradicionalnih kamniških jedi in pijač, tako da ni skrbi, da bi kdo izmed udeležencev vodenje zapustil lačen.

 

Prijave na kulinarični ogled sprejemamo do petka, 5. avgusta, v Turistično informativnem centru Kamnik ali pa na telefonsko številko 031/388-324. Ne zamudite izvrstne priložnosti za spoznavanje lokalne kulinarike Kamnika in se nam pridružite v soboto, 6. avgusta, ob 10. uri na Glavnem trgu.

Praznik trniča na Veliki planini

Foto: Klemen Brumec

Foto: Klemen Brumec

Kulinarični vikend bomo zaključili v nedeljo, 7. avgusta, na edinstveni Veliki planini, od koder izvira osrednja kamniška kulinarična posebnost – sir trnič. Pred Preskarjevim muzejem v pastirskem naselju, ki ohranja spomin na pastirsko dediščino, bodo pastirji ter pastirice predstavljali izdelavo trniča in pisav za trniče, na delavnici pa se boste od 10.-14. ure lahko preizkusili tudi mimoidoči obiskovalci. Za prijetno vzdušje bo skrbel mladi harmonikar z domačimi vižami, trnič pa bo možno tudi kupiti.

trnic pri orlu 10

Če vam bo med delavnico na Veliki planini zadišal sir trnič, si ga lahko privoščite v gostilnah ter restavracijah v Kamniku in okolici. Poiščete jih na tem seznamu in se razvajajte z Okusi Kamnika.

Več o tradicionalnih lokalnih jedeh Okusi Kamnika si lahko preberete na OkusiKamnika.si.

Bodite del kulinaričnega dogajanja v Kamniku – vaše brbončice vam bodo hvaležne!

 

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik