Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Pozivi in pobude / Kdaj bodo gorski reševalci dobili vodo

Kdaj bodo gorski reševalci dobili vodo

Kamniški gorski reševalci bodo vodo v svojih novih prostorih dobili šele potem, ko bo Občina Kamnik uspela pridobiti gradbeno dovoljenje za izgradnjo vodovodnega omrežja do objekta GRS, kar naj bi se zgodilo (šele) enkrat sredi letošnjega leta.

Občinski svetnik Edis Rujović (LDP) je občinski upravi Občine Kamnik zastavil vprašanje, kdaj bodo kamniški gorski reševalci v svojih novih prostorih dobili tudi vodo.

Edis Rujović (Lista Dušana Papeža)

Edis RUJOVIĆ (LDP): Kamnik je destinacija z ogromnim turističnim potencialom, kar priznavajo turisti kot tudi številne turistične organizacije. Prav tako je Občina Kamnik v ospredje postavila kot eno izmed vodilnih gospodarskih panog v Kamniku turizem. Tudi sam sem prepričan, da zaradi naravnih danosti, predvsem visokogorja, moramo izkoristiti vse potenciale, ki so nam na voljo. Vendar pa bo potrebno spremeniti nadaljnji razvoj in sicer preiti iz množičnega turizma v butični.

Toda, žal so sestavni del turističnih izletov v gorah in denimo na Veliki planini tudi nesreče. Gorska reševalna služba je nič kolikrat že rešila življenje marsikomu, ki se je v gorah ponesrečil ali pa obstal sam sredi gora. Vsi poznamo angažma GRS Kamnik, ko govorimo tako o njihovem strokovnem delu kot o skrbi za prostor, kjer so od nedavnega. Ni potrebno izgubljati besed tudi o vseh zbranih prispevkih državljank in državljanov. Prostovoljstvo je v Sloveniji izjemno dobro razvito, toda vse prevečkrat tudi dežnik pod katerega se skrijeta tako državna kot lokalna oblast. Ob 100 obletnici delovanja GRS Kamnik bo slednja pripravila seminar v Juniju letos, septembra pa sledi tudi uradna otvoritev prostorov. Vendar pa je skrajno nedostojno, da ob vsem prostovoljstvu jubilej in uradno otvoritev v 21. stoletju pričakajo brez vode!

Če sem uvodoma začel s turizmom in prav je da nanj stavimo in tako občina vabi turiste na izletniške točke v kamniškem visokogorju in Veliki planini, potem je potrebno poskrbeti tudi za optimalno delovanje prostorov GRS Kamnik. Ne moremo jim namreč očitati, da samo čakajo, da lokalna skupnost nekaj naredi. Večino ali pa skoraj praktično vse so doslej postorili sami, zato je Občina po mojem mnenju dolžna poskrbeti za zunanjo ureditev in oskrbo z vodo novih prostorov GRS Kamnik.

Na tem mestu sprašujem, kako, na kakšen način predvsem kdaj ima Občinska uprava GRS Kamnik pristopiti na pomoč?

V kolikor Občina Kamnik še nima v načrtu urediti prej omenjene problematike pa na tem mestu dajem pobudo za zagotovitev finančnih sredstev za osnovno infrastrukturno opremljenost prostorov GRS KAMNIK.

Odgovor v imenu občinske uprave je pripravila Mihaela BRNOT VETERNIK, višja svetovalka za gospodarske dejavnosti in gospodarske javne službe:

“Gradnja sekundarnega vodovoda do objekta GRS Kamnik je predvidena v letošnjem letu, sredstva so v proračunu zagotovljena na proračunski postavki 6307 – Izgradnja sekundarnega vodovoda za GRS.

V januarju je bilo izvedeno evidenčno naročilo za izdelavo geodetskega posnetka in dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, oddajo vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja na UE Kamnik ter izdelavo dokumentacije PZI za gradnjo vodovodnega omrežja do objekta GRS Kamnik. Izbranemu ponudniku je bila izdana naročilnica, na osnovi katere je že izdelal geodetski posnetek, dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja pa bo izdelal do 20. aprila. Sledila bo pridobitev mnenj mnenjedajalcev, ki so pogoj za oddajo vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja na Upravno enoto Kamnik. Po pridobitvi gradbenega dovoljenja bo izdelan projekt za izvedbo.

Na osnovi izdelanih projektov in pravnomočnega gradbenega dovoljenja bo izvedeno javno naročilo za gradnjo sekundarnega vodovoda. Z izbranim ponudnikom bo sklenjena pogodba za izvedbo del, ki bodo predvidoma izvedena sredi letošnjega leta.”

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve