Naslovnica / Dogodek / Keramika je moj izraz: Embrio – odprtje razstave

Keramika je moj izraz: Embrio – odprtje razstave

 

KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka, vabi na odprtje prve razstave iz cikla  KERAMIKA JE MOJ IZRAZ

V čudovitem ambientu kapele Malega gradu se nam bo na prvi razstavi v sklopu razstav »Keramika je moj izraz« predstavila Kristina Rutar.

Umetnica razvija ideje v mediju keramike, od funkcionalnega lončarstva, zasnovanega na vretenu, do oblikovanja in nadgradnje form, ki so estetski izraz najsodobnejših vizij v glini. Keramika je prešla od utilizirane rabe v igrivo iskanje lepote procesov v naravi, v novo pripoved o življenju znotraj nas.

Po uradnem odprtju bo umetnica obiskovalce vodila po razstavi.

»Kapela Malega gradu me je v trenutku začarala. Atmosfera, ki je ustvarjena s freskami, formo prostora in svetlobo, ki rahlo pronica skozi okna in odkriva skrivnostne kotičke, je takoj vzbudila željo po razstavljanju v njej. Prostor je edinstven in neponovljiv. Te izzove, hkrati pa je hvaležen. Sama stavba in prostori mi dajejo občutek maternice; zaprti, skrivnostni, hkrati pa varni in udobni. Kapelo Malega gradu povezujem s formami serije Embrio, ki se tam ugnezdijo, najdejo svoj prostor, s katerim se razvijejo in rastejo,« o razstavi pripoveduje avtorica.

»Kristina Rutar v mediju keramike razvija ideje od funkcionalnega lončarstva, zasnovanega na vretenu, do oblikovanja in nadgradnje form, ki so estetski izraz najsodobnejših vizij v glini. Keramika je prešla iz utilizirane rabe v igrivo iskanje lepote procesov v naravi, v novo pripoved o življenju znotraj nas. Razstava je naslovljena Embrio,« o avtorici pripoveduje umetnostna zgodovinarka Ina Širca.