Naslovnica / Dogodek / Predstava za otroke: Rdeča Kapica za znoret’

Predstava za otroke: Rdeča Kapica za znoret’

rdecakapicaKDAJ: četrtek, 29. januarja 2015, ob 17. in 18.30 uri
KJE: Dom kulture Kamnik

Zavod Komikus

RDEČA KAPICA ZA ZNORET’

Abonma Kam’nček in za izve
Vstopnina: 5 evrov

Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / 01 839 76 06 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon. in pet. 9.00 – 14.00, tor. – čet. 9.00 – 17.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Režija in igra: Miha Brajnik in Gorazd Žilavec
Trajanje: 35 minut

Miha Brajnik in Gorazd Žilavec, avtorja Rdeče Kapice za znoret’, sta se tokrat lotila otroške klasike in
naredila predstavo, ki je polna duhovitih domislic, asociacij in prave odrske akcije… ne manjka pa niti specialnih efektov.

Predstava je narejena za otroke in z otroki, saj je delno interaktivna in se otroci mestoma znajdejo tudi v vlogi pomagačev in svetovalcev. To je seveda naši najmlajši publiki zelo všeč in tako se kar hitro počutijo, da so del zgodbe in pomembni kreatorji Kapičine, predvsem pa Volkove usode.

Ker predstava uporablja elemente klasične pravljice, ki jo pozna vsak otrok, naši mladi gledalci z lahkoto sodelujejo. Postavljena je le v malce bolj moderno okolje in »postarana« za dvajset let. Ostale so vse karakterne lastnosti likov, dodan pa je še nov lik – Škrata, ki ga v klasični pravljici ni.