Naslovnica / Dogodek / Slovesnost ob dnevu Rudolfa Maistra

Slovesnost ob dnevu Rudolfa Maistra

Občina Kamnik in Zveza društev “GENERALA MAISTRA” vabita občanke in občane na slovesnost ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra, ki bo v ponedeljek, 23. novembra 2015, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik.

maister_povabiloOb tej priložnosti bodo podeljenena priznanja Rudolfa Maistra za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Maistra in jih bodo prejeli:

  • Vojašnica generala Maistra za dolgoletno negovanje poslanstva Rudolfa Maistra in za vzorno sodelovanje z Domovinskim društvom generala Rudolfa Maistra Maribor ter šolami s tega območja,
  • I. gimnazija v Celju za zasluge na področju širjenja in obuditve narodne zavesti, s tem pa tudi ohranjanja spomina na generala Rudolfa Maistra in njegove sporočilnosti,
  • Bruno Jelenko za pomemben prispevek k utrjevanju domoljubja in domovinske pripadnosti ter ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra in njegove sporočilnosti.

Slavnostni govornik bo poveljnik 132. gorskega polka Slovenske vojske, polkovnik Robert Klinar. Zbrane bosta nagovorila tudi župan Marjan Šarec in predsednik Zveze društev »General Maister« mag. Milan Lovrenčič.

V kulturnem programu bodo nastopili učenke in učenci Glasbene šole Kamnik ter učenke in učenci Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Uro pred slovesnostjo v Domu kulture Kamnik, torej ob 17. uri, pa bo župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Zveze društev »General Maister« mag. Milanom Lovrenčičem ter predsedniki veteranskih in domoljubnih organizacij občine Kamnik ob prisotnosti praporščakov položil venec v preddverju občinske stavbe in k spomeniku Rudolfa Maistra.

Vstop na prireditev je prost.

Kamnik – Maistrovo mesto Vas pričakuje.