Naslovnica / Dogodek / Sobotni piknik Pod žičnico z ansamblom Domačini

Sobotni piknik Pod žičnico z ansamblom Domačini

Kot že celo poletje, se nam lahko pridružite tudi to soboto, 22. 8. 2015 na tradicionalnem Pikniku pod žičnico od 13.ure dalje pri Gostilni Pod žičnico v Kamniški Bistrici. To soboto bo za dobro glasbo in vzdušje skrbel ansambel Domačini.

pod zicnico

Vabljeni, da se nam pridružite ob dobri hrani iz naše gostilne, izbranih jedeh in tudi dobrotah iz žara. V dopoldanskem času se lahko odpravite na prijeten izlet z nihalko in sedežnico na Veliko planino in se ob vračanju ustavite na odličnih dobrotah iz žara in se zavrtite ob dobri glasbi.

V primeru dežja prireditev odpade.

pod zicnico vrt 1

O ansamblu Domačini

Gregor in Matej Kregar ter Matej Mlakar so narodno zabavni trio, ki prihaja iz Kregarjevega pri Kamniku.

Gregor Kregar, ki je pobudnik in ustanovitelj tria Domačini igra kitaro in poje. Ko je v doma spremljal svojega očeta Staneta Kregarja pri vajah in nastopih ansambla Nagelj si je želel, da bi tudi sam imel svoj ansambel. Želja se mu je uresničila, ko se mu je pridružil brat Matej, ki igra na bas kitaro ter prijatelj Matej Mlakar iz Tunjic, ki igra na harmoniko. Matej je prej igral na kitaro pri skupini Gamsi in na koncu pri ansamblu Minerali. Skupaj so tako ustanovili Trio Domačini.

V njihovem glasbenem izboru se najdejo vse znane uspešnice, zagotovo pa ne manjka narodno zabavna glasba. Posneli so tudi svojo lastno skladbo, ki nosi naslov Domačini. Besedilo je napisal Bernard Miklavc, glasbo pa Igor Šink.

Ansambel Domačini – Polka za domačine