Naslovnica / Dogodek / Zoran Predin: kantavtorski koncert in predstavitev knjige Druga žena v haremu

Zoran Predin: kantavtorski koncert in predstavitev knjige Druga žena v haremu

Slovenska glasbena legenda ob otvoritvi programa Torki v Klubu Kino dom

ZORAN PREDIN

Otvoritev Torkov v Klubu Kino dom

Vstopnina: 5 eur (v predprodaji do 25.9.) / 8 eur (redna prodaja od 26.9. naprej)

Prodaja in rezervacija vstopnic: 041 360 399 / 01 839 76 06 / info@domkulture.org / blagajna Doma kulture Kamnik, Fužine 10 (pon., pet.: 9.00 – 14.00, tor. – čet.: 9.00 do 17.00) / TIC Kamnik / bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si / www.mojekarte.si / prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)

Glasbeni program v Kamniku ni pester zgolj v času poletnega kulturnega festivala Kamfest! Z zanimivi koncerti lahko svojo harmonično lakoto potešite tudi v Domu kulture Kamnik. Letos vas bomo nasitili z odličnimi glasbenimi večeri v okviru programa Torki v Klubu Kino dom, prvi pa bo oder v idiličnem ambientu zasedel legendarni slovenski glasbenik, in ta večer tudi književnik, Zoran Predin!

Na kantavtorskem koncertu svoje in nekatere uspešnice drugih avtorjev Zoran predstavi takšne, kot so nastale. Poje jih ob spremljavi kitare. Besedila se pokažejo v pravi luči in izvabijo tudi kakšno solzo. Njegove najave, črni humor in malo stand up zezanja, pa poskrbijo za smeh. Rezultat je prepevanje refrenov s publiko in nalezljivo dobro razpoloženje s katerim se kradejo trenutki usodi.

Ob glasbi pa bo Zoran predstavil tudi svoje najnovejše literarno delo – knjigo Druga žena v haremu. K duhovitemu naslovu knjige je pripomogla Zoranova tašča, ki mu je z njemu neznano metodo izračunala, da je bil v enem od prejšnjih življenj druga žena v haremu. V knjigi pojasni zakaj ravno druga in ne prva. Sultan je namreč prvo ženo vzel po dolžnosti, drugo pa iz ljubezni. V knjigi so zbrani številni potopisi, dnevniki, pisma in zabeležke, ki so nastajali v času od leta 1969 do današnjih dni. V njej je tudi več anekdot iz zaodrja Predinovega trubadurstva, sočnih premislekov o umetnosti, družbi in ljubezni. Zoranovi zapisi so odkritosrčni in duhoviti, bralec pa jih doživlja kot zabavne dokumente časa.

Vljudno vabljeni!