Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Kulinarično vodenje z Okusi Kamnika in lokalnim turističnim vodnikom po najlepšem mestnem jedru

Kulinarično vodenje z Okusi Kamnika in lokalnim turističnim vodnikom po najlepšem mestnem jedru

vodenje4Z mesecem junijem smo v Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik uvedli novo turistično vodenje po mestu. Udeleženci bodo pod vodstvom lokalnega turističnega vodnika spoznavali in degustirali tradicionalne kamniške jedi, ki so del blagovne znamke Okusi Kamnika, obenem pa izvedeli več o zgodovini mesta, o pomembnih Kamničanih in o skrivnostih kamniških uličicah.

Izbor lokalov je raznolik: od »street fooda« v piceriji Napoli, kjer vam bodo ponudili pico s trničem, prek Gostilnice Pri podkvi, kjer boste okušali tuhinjsko filo in kamniško kajžarco, pa do trgovinice Zlata ptička, kjer se boste pogasili žejo z lokalnim pivom Mali grad in domačim sirom. Na koncu tri urnega vodenja se boste posladkali v Kavarni Veronika s kloštrsko kremšnito, zaključili pa v Kavarnici Na Glavnem trgu s šilcem rušovca, žganja iz vršičkov in storžev ruševja.

vodenje3

Cena kulinaričnega potepanja po mestu je 17€/osebo (minimalno 20 udeležencev, oziroma se cena spreminja glede na število udeležencev). Cena vključuje lokalno turistično vodenje po mestu, degustacijo petih lokalnih tradicionalnih jedi Okusi Kamnika in knjižico receptov Okusi Kamnika na vsako mizo.

vodenje2

Za vse informacije o vodenju in rezervacije smo vam na voljo v TIC Kamnik, Glavni trg 2, na telefonski številki +386 (0)1 831 82 50 ali tic@kamnik-tourism.si

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec