Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Malce drugačna predstavitev županskih kandidatov

Malce drugačna predstavitev županskih kandidatov

Z današnjim dnem so se volitve pravzaprav že začele, saj se je, ob 7. uri zjutraj, v stavbi Občine Kamnik, odprlo volišče za predčasno glasovanje, zato je najbrž prav, da nekaj več pozornosti namenimo tudi (malce drugačni) predstavitvi vseh županskih kandidatov.

Že res, da se županski kandidati, nekateri bolj, drugi manj zagnano, volivcem izdatno predstavljajo že kar nekaj časa, ampak ‘povprečen volivec’, ki ne sodeluje aktivno v lokalni politiki in večino kandidatov pozna zgolj iz plakatov, govoric in lastne hvale polnih samo-predstavitev, si ustvari povsem svojo sliko, ki morda ne odraža realnega stanja, vseeno pa vpliva javno mnenje in končni volilni rezultat.

Še bolj nerealno sliko o dejanskem razpoloženju volivcev, oz. lastni politični teži imajo, vsaj v predvolilnem obdobju, ko so obkroženi s svojimi simpatizerji in podporniki, ki jih nekritično, ali preračunljivo, spodbujajo pri njihovi kandidaturi, tudi županski kandidati, saj se prav rado zgodi, da županski kandidati vsaj nekoliko izgubijo orientacijo in, tisti malce bolj samo-nekritični, predvolilni čas preživijo v iluziji, da jim zmaga na skorajšnjih volitvah ne uide in na svojem vratu domala že čutijo prijetno mehkobo županskega stolčka ter, običajno malce manj, tudi težo odgovornosti, ki jo prinaša županska veriga.

V pomoč (pred)volivskim sotrpinom, še bolj pa v pomoč županskim kandidatom, bomo le-te poskušali predstaviti na način, oz. skozi oči kritičnega, ciničnega in zabavljaškega volivca, ki volitve sicer jemlje resno, ampak spet ne toliko, da se, ob vsem volilnem direndaju, ne bi tudi neizmerno zabaval. Gre za povsem oseben, subjektiven in satirično obarvan pogled.

Predstavitve kandidatov bodo tekom dneva, s približno enournim zamikom objav, predstavljeni po istem vrstnem redu, kot bodo navedeni na volilnih lističih.

Predstavitve kandidatov bodo objavljene v rubriki Lokalne volitve 2014