Naslovnica / NOVICE / Nejevolja na Upravni enoti Kamnik
Simbolična fotografija

Nejevolja na Upravni enoti Kamnik

Predhodno naročanje, zasedene in nedosegljive telefonske številke ter dolgotrajno čakanje na nekatere upravne storitve na Upravni enoti Kamnik, med občankami in občani, še posebej med starejšimi in tistimi, ki niso vešči uporabe svetovnega spleta, že nekaj časa vzbujajo negodovanje in slabo voljo.

V zadnjem času se je na uredništvo našega portala obrnilo več nezadovoljnih občank in občanov, ki jih je vznejevoljilo, da se morajo na nekatere, domala nujne upravne storitve na Upravni enoti Kamnik še vedno naročati, pri čemer jim velike preglavice povzroča predvsem naročanje prek telefona.

To še posebej velja za starejše občanke in občane ter tiste, ki niso dovolj vešči uporabe interneta, ali pa za to nimajo možnosti, zaradi česar se lahko naročijo zgolj po telefonu, kar pa je skorajda misija nemogoče. Telefonske številke UE Kamnik so namreč preobremenjene, nedosegljive, ali pa se na klice celo nihče ne odziva. Nejevolja pa je še toliko večja, ker državljani, upravne enote vendarle sodijo pod domeno države, ne morejo razumeti, da se morajo, kljub temu, da ni več razglašena epidemija, na nekatere, pravzaprav najbolj osnovne storitve upravne storitve. na upravni enoti v Kamniku še vedno naročati.

Kot je moč razbrati iz obvestila UE Kamnik, se je: »Zaradi izjemnega povečanja potreb po upravnih storitvah s področja upravnih notranjih zadev in točke SPOT,«  še vedno potrebno naročati za upravne storitve na področju osebnih izkaznic, potnih listov in prijave prebivališč, vozniških in prometnih dovoljenj, spletnih digitalnih potrdil in smsPASS, s področja tujcev in točke SPOT, medtem ko za ostale storitve naročanje ni več potrebno.

UE Kamnik v obvestilu na svoji spletni strani hkrati pojasnjuje ter obenem priznava, da je zaradi povečanega števila telefonskih klicev, oteženo tudi naročanje po telefonu, zaradi česar uporabnike storitev prosijo, da se »prvenstveno naročajo prek elektronskega naslova upravne enote ue.kamnik@gov.si

Ker velikemu številu občanov v letošnjem letu potečejo različni osebni dokumenti in vozniška dovoljenja, obenem pa je zaradi protikoronskih ukrepov prihajalo tudi do številnih sprememb začasnega in stalnega prebivališča, da ne omenjamo povečanega števila zahtevkov za digitalne certifikate in smsPASS sploh ne omenjamo, pa je naval na upravne storitve še toliko večje.

Da bi vsem občankam in občanom, ki želijo na UE Kamnik urediti, kar pač morajo, morebiti vsaj malce olajšali življenje, smo Upravno enoto Kamnik zaprosili za pojasnilo da lahko nemoteno funkcionirajo v vsakdanjem življenju, smo kamniško upravno enoto zaprosili za pojasnila o dogajanju ter navodila, kaj lahko storijo, da bodo lahko lažje, morda pa tudi hitreje, prišli do upravnih storitev.

Upravna enota Kamnik nam je poslala odgovor, v katerem je zapisano:

»Na podlagi Uredbe o upravnem poslovanju za pridobitev osebnih dokumentov krajevna pristojnost ne velja, zato se za storitve s področja upravnih notranjih zadev  na  Upravno  enoto  Kamnik naroča tudi veliko število občanov bližnjih občin. 

Čakalne dobe so se povečale zaradi izrazitega povečanja števila za izdajo osebnih dokumentov, saj je letos veljavnost osebnih dokumentov prenehala velikemu številu prebivalcev. Čakalne dobe vseh upravnih enot so objavljene na spletnih straneh organa in se vsakodnevno osvežujejo.

Zaradi preprečevanja širjenja virusa COVID-19 moramo upoštevati tudi usmeritve pristojnih organov in iz tega naslova izhaja predhodno naročanje strank.

Z namenom skrajšanja čakalnim vrst smo s 16. 6. 2021 podaljšali uradne ure ob sredah do 18. ure in v prihodnjem tednu bomo pridobili začasno dodatno pomoč študenta za sprejemanje telefonskih klicev oziroma naročanja strank.

Telefonske klice sprejemajo javni uslužbenci s področij na katerih opravljajo svoje delo in zaradi velikega števila telefonskih klicev in strank smo z obvestilom na spletni strani upravne enote stranke zaprosili, da se prvenstveno naročajo preko elektronske pošte.

Glede na vaše vprašanje, ki se nanaša na  starejše ljudi, ki niso vešči uporabe spleta, predlagamo da se lahko naročijo po telefonu, v kolikor pa je zadeva nujna naj obiščejo upravno enoto, kjer jim bomo omogočili urejanje  upravnih zadev.

Zavedamo se, da je trenutna situacija otežena tako za uporabnike naših storitev kot tudi za zaposlene, zato vas ponovno prosimo za potrpežljivost in razumevanje.«

Kot lahko razberemo iz odgovora, se na UE Kamnik trudijo po svojih najboljših močeh, potrpežljivost pa je tako ali tako mast božja, kajne?

Upamo le, da bodo tovrstno potrpežljivost in razumevanje, ko bo situacija obrnjena, do državljanov pokazali in izkazali tudi državni organi.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve