Naslovnica / Pavliha / Prvo sneženje ni presenetilo zimske službe

Prvo sneženje ni presenetilo zimske službe

Ob prvem letošnjem dolinskem sneženju, ki se ga običajno razveselijo zgolj najmlajši, med občani Kamnika pa običajno sproži plaz pritožb na račun neodzivne zimske službe, se kamniški čistilci snega tokrat niso pustili presenetiti.

Kamniške ulice in pločniki so namreč danes, kljub jutranjim snežnim padavinam, zgledno očiščeni, saj na ulicah in pločnikih ni opaziti niti snežinke, o zametih in opasteh, pa sploh ne morebiti govora.

Manjšo težavo predstavljajo zgolj brezobzirni vozniki iz višje ležečih krajev občine, ki niso poskrbeli za zadostno čiščenje svojih vozil ter v mesto, brez razumevanja za težave meščanov, ki jim vsako sneženje povzroča globoke travme in nepredstavljive težave, nepremišljeno dovažajo sneg, ki pa je, po zaslugi odgovornih, sproti odstranjen.

Mestne oblasti so se na omenjen neljubi pojav že odzvale in napovedale, da bodo na mestnih vpadnicah postavljeni snežni redarji z metlami, ki bodo neočiščenim vozilom prepovedali vstop v mesto, vse brezobzirne voznike pa opozarjajo, da bodo v primeru, da bodo v mesto na vozilih dovažali sneg, kaznovani z dvodnevnim prisilnim kidanjem snega.

In še obvestilo za vse ljubitelje smučanja: Mestno smučišče in sankališče na Poljanah pri Žalah sicer še ne obratuje, je pa pri občinskem vratarju že moč kupiti sezonske vozovnice po znižani ceni.