Naslovnica / NOVICE / Stanje je zaenkrat nespremenjeno, na lokalni ravni je še vedno največ potrjenih okužb v Domžalah in Kamniku

Stanje je zaenkrat nespremenjeno, na lokalni ravni je še vedno največ potrjenih okužb v Domžalah in Kamniku

Sodeč po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, na Kamniškem in bližnji okolici od včeraj ni bilo potrjenih novih okužb s SARS-CoV-2, kar nas ne sme zavesti, saj si virus najbrž ni privoščil proste nedelje, žal pa v podatkih ni navedeno tudi število opravljenih testiranj za posamezne občine.

Četudi Slovenija, glede na število prebivalcev, po številu opravljenih testiranj sodi pod sam svetovni vrh, je marsikdo prepričan, da bi moralo biti testiranj še več, še posebej pa v posameznih krajih in občinah, kjer je bila okužba z novim koronavirusom že odkrita in potrjena.

Kot je moč razbrati iz današnjih podatkov NJIZ do 10. ure, stanje v občini Kamnik in okoliških občinah zaenkrat ostaja nespremenjeno, kar pa, vsaj za enkrat, zagotovo še ne predstavlja kakega posebnega razloga za zadovoljstvo in veselje, kajti neodkritih primerov okužb je zagotovo nekajkrat več, kot pa je uradno potrjenih in zabeleženih.

Največ odkritih in potrjenih okužb v krajih pod Kamniškimi planinami je zaenkrat še vedno na območju občine Domžale (11) in Kamnika (7), sledijo pa Vodice (3), Mengeš (3), Komenda (2), Moravče (2), Lukovica (1), Cerklje (1), Mozirje (1), Nazarje (1), Šenčur (1)…

Dnevno poročilo NIJZ: “Danes, 23. 3. 2020 do 10. ure je bilo na NIJZ sporočeno 442 potrjenih primerov z novim koronavirusom (SARS-CoV-2). Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij : 151 iz osrednjeslovenske, 78 iz savinjske, 59 iz juhovzhodne Slovenije, 44 iz podravske, 29 iz gorenjske, 18 iz koroške, 16 iz primorsko-notranjske, 12 iz obalno-kraške, 11 iz pomurske, šest iz goriške ter pet iz posavske in zasavske regije (Slika 2). Šest obolelih je tujih državljanov. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 201 ženska in 211 moških, ena oseba je umrla. Oboleli po starostnih skupinah so predstavljeni v Tabeli 1.

Oboleli po starostnih skupinah. Vir: NIJZ

V obdobju od 27.1.2020 do 23.3.2020 do 14.00 je bilo na okužbo s SARS CoV-2 testiranih skupno 13812 oseb, COVID-19 je bil laboratorijsko potrjen pri 442 osebah.

Razporeditev prijavljenih primerov COVID-19 po občinah na dan 23. 3. 2020 do 10. ure

Vir podatkov: NIJZ