Naslovnica / NOVICE / V Stahovici je dobršen del križišča že asfaltiran

V Stahovici je dobršen del križišča že asfaltiran

Nekaj po devetnajsti uri se je v Stahovici začelo napovedano asfaltiranje prenovljenega križišča, zaradi česar bo cesta iz smeri Kamnika proti Črnivcu ter Kamniški Bistrici in obratno, do zgodnjih jutranjih ur zaprta za ves promet.

Kljub temu, da se je načrtovano asfaltiranje začelo s polurno zamudo, saj je Komunalno podjetje Kamnik, kot izvajalec del, zaradi povečanega prometa iz obeh smeri načrtovano in napovedano zaporo ceste uvidevno zamaknilo za pol ure, da so se skozi omenjeno križišče lahko prepeljali tudi zamudniki, je dobršen del križišča že asfaltiranega.

Na nočnem cestnem gradbišču je delovni utrip podoben pravemu mravljišču, dela pa, vsaj za enkrat, potekajo tekoče in skladno s predvidenim načrtom, tako da bo križišče, če ne bo prišlo do kakih nepredvidenih zapletov, predvidoma asfaltirano že okoli polnoči, samo križišče pa bo, zaenkrat zgolj za osebna vozila, znova odprto in prevozno že v zgodnjih jutranjih urah oz. okoli pete ure, medtem ko bo za tovorni in avtobusni promet, v izogib poškodbam oz. želji, da se asfalt dodobra utrdi in ohladi, jutri še ostalo zaprto.

Razen asfalterjev, ki polagajo asfalt, je na križišču v Stahovici prisotno domala celotno vodstvo Komunalnega podjetja Kamnik in predstavnik Občine Kamnik, ki pozorno spremljajo in nadzorujejo potek del, saj ni pomembno zgolj to, da je delo opravljeno hitro, ampak mora biti izvedeno tudi kvalitetno.

 

Kakšen delovni utrip vlada na gradbišču v Stahovici, kjer poteka asfaltiranje križišča, pa si lahko ogledate tudi v spodnjem videoprispevku.

 

X