Naslovnica / NOVICE / Včeraj je bil v Kamniku potrjen še en primer okužbe z novim koronavirusom

Včeraj je bil v Kamniku potrjen še en primer okužbe z novim koronavirusom

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bil med prebivalci občine Kamnik včeraj, 14. 7. 2020, odkrit in potrjen še en primer okužbe z novim koronavirusom, trenutno pa so na Kamniškem zabeležene tri aktivne okužbe.
Od začetka epidemije je bilo med občani kamniške občine skupaj  odkritih oz. potrjenih 23 primerov okužbe z novim koronavirusom, pri čemer je, kot je moč razbrati iz podatkov sledilnika COVID-19, katerih vir je Ministrstvo za zdravje RS,  20 okuženih oseb okužbo že prebolelo. Med prebivalci naše občine so trenutno zabeležene 3 aktivne okužbe. Vse tri okužbe so bile odkrite v zadnjih štirinajstih dneh, k sreči pa novi korona virus med Kamničani zaenkrat še ni zahteval morebitnih smrtnih žrtev.
V zadnjih dveh tednih so nove primere okužb zabeležili tudi v nekaterih sosednjih oz. bližnjih občinah, in sicer v občinah Mengeš in Moravče, v katerih sta trenutno pa dva primera aktivne okužbe, po en primer okužbe je bil odkriti tudi med občani občin Cerklje, Domžale in Zagorje ob Savi,