Naslovnica / NOVICE / Vozniki pozor, v Stahovici so se danes prižgali semaforji

Vozniki pozor, v Stahovici so se danes prižgali semaforji

Z današnjim dnem so se na prenovljenem križišču v Stahovici prižgali semaforji, ob uradnem prevzemu križišča pa so bili delavci Komunalnega podjetja Kamnik pohvaljeni za dobro in kvalitetno opravljeno delo.

Četudi je od uspešne in zelo hitre prenove križišča v Stahovici, ki je eno izmed najbolj obremenjenih križišč na območju občine Kamnik, minilo že kar nekaj časa, je bilo danes omenjeno križišče tudi uradno prevzeto in dano v uporabo.

Danes je bil namreč v Stahovici opravljen tehnični prevzem križišča, s čemer so se, na sodobno opremljenem in semaforiziranem križišču, ki ga s pomočjo kamer upravljajo neposredno iz nadzornega prometnega centra Direkcije za infrastrukturo, prižgali tudi semaforji.

Spričo tega voznice in voznike, obenem pa tudi pešce in kolesarje, ki omenjeno križišče vsakodnevno uporabljajo, opozarjamo, da naj bodo pri vožnji nekoliko bolj previdni in pozorni, saj se bomo morali na novost vsi skupaj najbrž še navaditi.

Upamo, da bo nov prometni režim pripomogel k pretočnosti in varnosti prometa v Stahovici, kako se bo semaforizirano križišče obneslo tudi v praksi, pa se bo najbrž videlo že v prihodnjih dneh.

Naj dodamo še to, da je tehnični prevzem potekal tekoče in brez posebnosti, Komunalno podjetje Kamnik in gradbene ekipe, ki so sodelovale pri rekonstrukciji križišča v Stahovici, kar je bil njihov prvi tovrstni projekt na državni cesti, pa so bili, s strani pristojnih prevzemnikov, v svoje veliko zadovoljstvo, zasluženo deležni številnih pohval za dobro in kvalitetno, nenazadnje pa tudi zelo za hitro opravljeno delo, saj je bila sanacija križišča, kot se še spomnimo, izvedena mesec in pet dni pred rokom.