Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Začel se je kamniški Kulinarični vikend

Začel se je kamniški Kulinarični vikend

S prireditvijo, ki se je ob 17. uri začela na Glavnem trgu, trajala pa bo vse do 22. ure, se je tudi uradno začel letošnji kamniški Kulinarični vikend.

Kamniški Kulinarični vikend je nadgradnja že uveljavljenih Dnevov trniča, znova oživljenega in vse bolj popularnega velikoplaninskega sira, ki je s svojo romantično zgodbo še posebej privlačen za številne turiste in obiskovalce Kamnika ter njegove okolice. Tudi s pomočjo trniča se je že pred leti začela tkati razmeroma uspešna zgodba Okusi Kamnika, katere namen je predvsem promocija in uveljavitev značilnih jedi s Kamniškega, hkrati pa tudi spodbujanje razvoja izvirne gostinsko-turistične ponudbe občine.

kulinaricni vikend 26

Na Glavnem trgu se, kljub parim kapljam dežja, ki so še pred nekaj trenutki grozile, da bodo pokvarile prijeten poletni večer, zbira vse večja množica obiskovalcev, ki preizkušajo stojnično ponudbo hrane in tudi pijač. Ne gre pozabiti, da je danes svetovni dan piva, ki ga lahko obiskovalci Glavnega trga proslavite tudi z izvrstnim kamniškim pivom Mali grad, ki služi kot odlična popotnica jedem, ki jih na stojnicah ponujajo različni ponudniki.

 

Za zabavo in glasbeno spremljavo dogajanja skrbi kamniška „talentka“ Manca Berlec ob pomoči Mateja Zoreta, zbrane obiskovalce, med katerimi je opaziti tudi precejšnje število tujih turistov, pa je pozdravila tudi Božena Peterlin, direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik.

Skratka, če še ne veste kako bi preživeli nocojšnji večer, lahko pridete tudi na kamniški Glavni trg, kjer se bo zanimivo in okusno dogajanje odvijalo vse do 22. ure zvečer, seveda pa ste vabljeni, da se udeležite tudi drugih prireditev v sklopu kamniškega Kulinaričnega vikenda, ki se bo s praznikom trniča v nedeljo končal na Veliki planini.