Naslovnica / NOVICE / Znova prometni kolaps: Parkirišča pod Veliko planino so že zdavnaj polna

Znova prometni kolaps: Parkirišča pod Veliko planino so že zdavnaj polna

Stanje na cestah proti Veliki planini je, zaradi zelo velikega števila obiskovalcev, že od zgodnjih dopoldanskih ur podobno včerajšnjemu, razpoložljiva parkirišča pa so že zdavnaj polna.

Po včerajšnjem totalnem prometnem kolapsu pod Veliko planino, na katero, zaradi protikoronskih oz. “protinagajalskih” ukrepov, nihalka ne vozi, tudi danes razmere niso prav dosti boljše.

Proti Veliki planini se namreč tudi danes zgrinjajo kolone vozil z “individualnimi rekreativci”, zaradi česar na Kranjskem Raku že nastajajo zastoji.

Kot smo uspeli izvedeti, nastale razmere poskušajo obvladovati tudi redarji in policisti, posebno težavo pa predstavljajo vsepovsod parkrana vozila, ki onemogočajo normalen promet, medtem ko so vsa razpoložljiva parkirišča pod Veliko planino že polna.

Podobno kaotične razmere v teh dneh vladajo tudi v Stahovici oz. ob cesti, ki vodi proti Svetemu Primožu, zaradi česar tamkaj živeči krajani, ki ne morejo normalno dostopati do svojih domov, pozivajo pristojne k čimprejšnjemu ukrepanju, saj največje težave predstavljajo prav vozniki, ki svoja vozila puščajo kjerkoli se jim zazdi, s čemer onemogočajo domala vsakršen promet.

Spričo tega vam, podobno kot včeraj, priporočamo, da se na nedeljski izlet odpravite kam drugam oz. v turistično manj obljudene kraje, kjer je situacija podobna.