Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Kamniški DeSUS zaseda za zaprtimi vrati

Kamniški DeSUS zaseda za zaprtimi vrati

V gostišču Mlakar na Duplici se je nocoj, na pobudo predsednice OO DeSUS Kamnik, ob 18. uri začela skupščina stranke, ki jo že nekaj časa pretresajo številne notranje razprtije in spori. O tem, kaj se bodo Erjavčevi oz. Julijanini kamniški „sivi partnerji“ nocoj pogovorili in kakšne sklepe bodo sprejeli, pa žal ne bomo mogli poročati, saj so sejo s sklepom zaprli za javnost.

Po podatkih verifikacijske komisije skupščine, naj bi bila seja sklepčna, saj ji prisostvuje 37 članov in članic, kar naj bi bilo več kot polovica članstva, ki ga DeSUS premore na Kamniškem. Iz tega bi lahko sklepali, da ima kamniška podružnica upokojenske stranke vsega skupaj največ 73 članov.

Sicer bi bilo zanimivo videti povprečno “člansko starost” prisotnega članstva, ampak kakor koli že Julijani Bizjak Mlakar je očitno, navkljub sporom in razprtijam, kot vse kaže, vendarle uspelo zagotoviti sklepčnost ter podporo večinskega dela članstva, četudi se utegne le-to, po informacijah, ki jih imamo, v kratkem precej osuti, sama stranka pa bo ostala tudi brez svojih predstavnikov v kamniškem občinskem svetu.

Po uvodnem preštevanju je delovna predsednica predlagala sklep, da se seja zapre za javnost, kar so prisotni, brez morebitne in v tovrstnih primerih domala običajne, zanimivo bi bilo pogledati kaj o tem pravi statut stranke, potrdili z dvigom rok, sami pa smo, še preden bi nas kdo utegnil vreči ven oz. nas pozvati, da sejo zapustimo, prizorišče zapustil, tako da bralcem, žal, ne moremo postreči z sočnimi, novimi in sočnimi zgodbami z domačega upokojenskega političnega prizorišča, saj bodo le-te, no, vsaj za enkrat, nocoj ostale za zidovi gostišča Mlakar.