Naslovnica / Dogodek / GLASBENA NEDELJA S SKUPINO SIONNA

GLASBENA NEDELJA S SKUPINO SIONNA

Nedeljska druženja so postala stalnica v ponudbi Puba Pod Skalo. Tokrat bomo v sproščenem pubovskem ambientu prisluhnili keltski glasbi in zgodbam.

sionaSIONNA je glasbeno-literarni projekt treh mladih ustvarjalcev, ki jih povezuje ljubezen do keltske ljudske zapuščine v glasbi in govorjeni besedi.

Irska in bretonska ljudska pripoved v ovoju nežnega zvoka lesene flavte, irskih piščali ter akustične kitare vas bo premaknila v prostoru in času.

Z glasbenimi in pripovednimi motivi keltskega sveta vas bodo razvajali:

Anej Ivanuša: lesena prečna flavta, irske piščali, akustična kitara, glas

Anej je samouk multiinštrumentalist, največjo ljubezen pa mu predstavlja lesena prečna flavta. Je navdušenec nad evropskimi glasbenimi tradicijami, predvsem keltskega izvora, kot sta irska in bretonska. Že več let izpopolnjuje svoje znanje na tem področju, med drugim tudi pri mojstrih kot sta Cevin Crawford in Jean Michel Veillon. Sicer je član glasbenih zasedb Avven (folk-rock) ter Noreia (irska tradicionalna glasba).

Gašper Šinkovec: akustična kitara, klavirska harmonika, glas

Gašper je glasbeno pot začel z igranjem klavirske harmonike, kasneje pa nadaljeval z električno ter akustično kitaro. Je ustanovni član skupine Avven, ki ustvarja avtorsko glasbo, z irsko glasbo pa se je srečal znotraj delovanja v zasedbi Noreia. Poleg sodelovanja v različnih glasbenih kolektivih se ukvarja tudi z aranžiranjem glasbe za vokalne zasedbe.

Tina Koščak: pripovedovanje

Tina je sprva pripovedovala otroške zgodbe, v zadnjem času pa je svoj lasten izraz začela odkrivati predvsem v zgodbah za starejše. Pripovedovalskih veščin se je učila pri domačih in tujih mentorjih, kot so Špela Frlic, Ana Duša ter Heidi Dahlsveen, navdušuje pa jo kulturna raznolikost, ki se odraža v ljudskih pripovedih različnih narodov. Sicer se ukvarja z izraznim plesom ter vodi ustvarjalne delavnice za najmlajše.

SionnaVstop na dogodek je prost, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

Zaželjene so predhodne rezervacije miz in stolov na info@hostel-kamnik.si ali po telefonu: 031 521 365.