Naslovnica / Dogodek / Tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

Tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

Jesen, rumena dobra žena, pravi stari slovenski pregovor. Resda smo vstopili že v  jesen, res pa je tudi, da je prav sedaj zorenje in obiranje poljskih ter sadnih pridelkov na vrhuncu. Zato je pravi čas, da vas povabimo na tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in Eko.

okusi-kamnika-trgPrvo jesensko soboto v letošnjem letu, 27. septembra 2014 ste od 8.00 ure pa vse do 13.00 ure ponovno vabljeni na Glavni trg v Kamnik, kjer se bo odvijal že tradicionalni tržni dan, Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, projekt  namenjen predstavitvi bogate ponudbe kamniškega podeželja, ki so ga na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik uspešno zastavili v letu 2013.

Lokalnim pridelovalcem, ki proizvajajo domače ali ekološke izdelke, želijo omogočiti lažji način prodaje, promocijo in posledično boljši dostop do potrošnikov , kupcem pa večjo dostopnost do kvalitetnih domačih izdelkov.
Na kamniškem je veliko izvrstnih doma pridelanih dobrot in tudi ljudi, ki jih vse bolj cenijo in iščejo. Stojnice se bodo, poleg domače zelenjave in sadja, šibile tudi pod težo dobrot, kot so domači siri, skute, namazi in marmelade, mesni izdelki, pekovska peciva, piškoti, potice ter kruh in številne druge domače dobrote, tudi tokrat pa bo ena izmed stojnic namenjena promociji Okusov Kamnika – lokalno tipičnih jedi, ki jih bodo predstavili kamniški gostinci.

Zadnja sobota v mesecu kimavcu bo postregla tudi s sladkim presenečenjem in obilico domače glasbe.

Vabljeni na tržni dan v Kamnik.