Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Pozivi in pobude / Na Starem gradu zaenkrat še vse po starem

Na Starem gradu zaenkrat še vse po starem

joze_korosecNa Starem gradu še vedno ni prišlo do kakih opaznih premikov, zato je svetnik Jože Korošec – SLS, občinski upravi Občine Kamnik zastavil pisno svetniško vprašanje ter prejel odgovor, da se sodni postopki vlečejo.

Jože Korošec – SLS:Stari Grad nad Kamnikom je ena najlepših točk s katerim se lahko pohvali redko katera občina v Sloveniji. Glede nato, da je sedanji najemnik po informacijah že izgubil tožbo in se mora izseliti nas zanima kaj se sedaj dogaja in kaj ima občina namen storiti s Starim Gradom v prihodnje, saj je škoda povzročena v teh letih že prevelika.”

Odgovor je pripravila Ivanka OGRINEC, višja svetovalka na Oddelku za premoženjskopravne in splošne zadeve:

Okrožno sodišče v Ljubljani je dne 25. 11. 2013 izdalo sodbo, s katero je odločilo, da se mora Vesna Ručman s.p. (v nadaljevanju najemnica) v roku 30 dni od pravnomočnosti te sodbe izseliti iz poslovnega objekta Stari grad s pripadajočim funkcionalnim zemljiščem ter ga njenih osebnih stvari in oseb prostega izročiti Občini Kamnik v posest. Z isto sodbo je bilo najemnici naloženo, da mora Občini povrniti pravdne stroške v višini 1.223,05 EUR z zakonitimi zamudnimi obrestmi.

Na citirano sodbo je najemnica vložila pritožbo, ki pa jo je Višje sodišče v Ljubljani dne 24. 9. 2014 zavrnilo in potrdilo sodbo Okrožnega sodišča.

Tako je odločitev sodišča, da mora najemnica izročiti objekt Stari grad Občini, postala pravnomočna in izvršljiva v oktobru 2014.

Ker najemnica sama prostovoljno ni izpolnila odločitve sodišča, je Občina vložila v novembru 2014 na Okrajno sodišče v Kamniku predlog za izvršbo pravnomočne sodbe.

Sklep o izvršbi je bil izdan, nanj pa je najemnica 16. 12. 2014 vložila ugovor in predlog za oprostitev plačila sodne takse.

Sodišče je najemnico dne 22. 12. 2014 pozvalo, da mu predloži izjavo o premoženjskem stanju in ker je najemnica sodišču oddala nepopolne podatke, se je postopek nekoliko zavlekel tako, da je sodišče 27. 1. 2015 izdalo sklep, s katerim je zavrgel predlog najemnice za oprostitev plačila sodne takse.

Najemnica se je zoper ta sklep zopet pritožila in tako je njena pritožba od 22. 2. 2015 v reševanju na Višjem sodišču v Ljubljani.

Ker najemnica izrablja vsa pravna sredstva in ker postopki pred sodišči lahko trajajo kar nekaj časa, se bojimo, da Občina še nekaj časa objekta ne bo dobila v posest.

Po prevzemu objekta ga bo Občina vzpostavila v stanje, da bo možna njegova čimprejšnja oddaja v najem. Najemnika bomo iskali z javnim zbiranjem ponudb.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve