Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Sandi Uršič, prvi uradni kamniški županski kandidat, je prehitel občinsko volilno komisijo

Sandi Uršič, prvi uradni kamniški županski kandidat, je prehitel občinsko volilno komisijo

Neodvisni županski kandidat Sandi Uršič, ki je v minulih dneh že uspel zbrati zadostno število podpisov podpore občanov, je z današnjo uradno vložitvijo svoje županske kandidature postal prvi uradni kamniški županski kandidat.

Do lokalnih oz. županskih volitev je sicer še domala natanko dva meseca, je pa tudi na Kamniškem že vsaj nekaj časa moč zaznati počasno naraščanje temperature pred bližajočimi se volitvami.

Sandi Uršič, ki je že vrsto let tudi predsednik Plavalnega kluba Kamnik, je z današnjo uradno vložitvijo kandidature postal prvi uradni kamniški županski kandidat, glede na to, da vsaj zaenkrat še ni bilo moč opaziti, da bi še kateri izmed kandidatov zbiral podpise podpore, pa bržkone utegne biti tudi ednini neodvisni kandidat, ki se bo na letošnjih lokalnih volitvah v bolj za župansko mesto podal s podporo občank in občanov.

O tem, da je Sandi Uršič trenutno daleč najaktivnejši kamniški županski kandidat, zgovorno priča tudi dejstvo, da je svojo kandidaturo želel vložiti že v ponedeljek, vendar je pri tem naletel na manjšo težavo, saj je, s svojo zgodnjo vložitvijo kandidature, kar nekoliko presenetil in prehitel tudi občinsko volilno komisijo, ki mu je vložitev kandidature in predajo 263 overjenih glasov podpore volivcev omogočila danes.

 

Zagotovo pa Sandi Uršič, prvi letošnji uradni kamniški županski kandidat, na novembrskih volitvah in v boju za županski stolček ne bo osamljen, saj se bodo v županski boj, ob podpori svojih strank, zagotovo podali vsaj še Dušan Papež (LDP), Matej Slapar (Nsi) in Igor Žavbi (LMŠ), domnevno pa tudi Matjaž Zorman, ki naj bi bil županski kandidat SDS, ki so svojo kandidaturo že napovedali, seveda pa še vedno obstaja možnost, da se jim v zadnjem hipu pridruži še kdo.