Naslovnica / Sonaravno bivanje in kreativnost / Živeti je moč tudi drugače…
Fotografija: vrtobilja.si

Živeti je moč tudi drugače…

Luštna, predvsem pa tudi nadvse inspirativna zgodba Robija in Tjaše, mladega slovenskega para, ki v bližini Brestanice živi v 17 kvadratnih metrih veliki hiški, svojo hrano pa na sonaraven način prideluje na 300 kvadratnih metrov vrta.

Robert Špiler in Tjaša Štruc sta po zaključenem študiju leta 2013, s polno glavo idej in mladostne energije, na gozdni jasi sestavila čudovito malo hiško ter poleg vzpostavila velik vrt. Pri vsega 22. letih sta začela živeti svoje preprosto življenje in odkrivati lepote Narave.

Združila sta Tjašino akademsko znanje (mag. biologije in ekologije) ter večletno Robertovo prakso dela na vrtovih po Sloveniji. Po mnogo uspešnih in tudi zgrešenih vrtnih poizkusih, so ostala le najboljša spoznanja – akademska, praktična, družinska, permakulturna in biodinamična, ki jih danes predajata naprej.

Nekaj malega o njiju si lahko ogledate v njunem videoposnetku, precej več informacij pa lahko najdete na njuni spletni strani Vrt obilja oz. na FB strani https://www.facebook.com/vrtobilja.si/

Zagotovo vredno ogleda in branja, priporočamo.

Vir: Vrtobilja.si