Naslovnica / NOVICE / Dr. Tomaž Simetinger se iz direktorskega mesta ZTŠK Kamnik seli k Marjanu Šarcu na mesto generalnega sekretarja stranke LMŠ

Dr. Tomaž Simetinger se iz direktorskega mesta ZTŠK Kamnik seli k Marjanu Šarcu na mesto generalnega sekretarja stranke LMŠ

Kamniški Zavod za turizem, šport in kulturo znova ostaja brez direktorja, saj bo dr. Tomaž Simetinger položaj direktorja omenjenega zavoda zamenjal za položaj sekretarja stranke LMŠ, kjer bo nadomestil nedavno »odstopljenega« Braneta Kralja.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik očitno res nima sreče z izbiro direktorjev oz. direktoric, saj v Kamniku domala ne pomnimo, da bi kateri izmed imenovanih uspel svoj direktorski mandat izpeljati do konca.

Nova menjava v vodstvu omenjenega zavoda se obeta že v kratkem, saj bo Marjan Šarec, predsednik vlade in predsednik LMŠ, danes za novega generalnega sekretarja stranke imenoval dr.  Tomaža Simetingerja, ki bo na omenjenem položaju nadomestil nedavno »odstopljenega« Braneta Kralja, ki se je zapletel v afero s poskusi vplivanja na imenovanje direktorja Uradnega lista.

Ob novici, da bo dr. Tomaž Simetinger postal generalni sekretar stranke LMŠ oz. zamenjal Braneta Kralja, pa domala ne moremo mimo tega, da je bilo njegovo imenovanje na mesto direktorja ZTŠK Kamnik v preteklosti povezano s številnimi zapleti, ki smo jih v več člankih podrobno opisali tudi na našem portalu.

Med Kamničani je namreč že tedaj prevladovalo prepričanje, da je dr. Simetingerja na omenjenem položaju »ustoličila« nekdanja kamniška oz. LMŠ-jevska oblast, ki mu je bila, zaradi izdelave kulturnega programa in pomoči pri državnozborskih volitvah, na nek način še vedno »dolžna uslugo«, položaj direktorja ZTŠK Kamnik, pa naj bi služil zgolj za nekakšno odskočno desko.

Kaj vse skupaj pomeni za Kamnik oz. predvsem za Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik zaenkrat še ni znano, predvidevamo pa lahko, da bo zavod že zelo kmalu potreboval novega direktorja oz. začasnega vršilca dolžnosti.

O vsem skupaj smo želeli po telefonu povprašati tudi dr. Tomaža Simetingerja, ki pa ga, žal, nismo uspeli priklicati, saj se na naše klice ni odzval, nam je pa župan Matej Slapar povedal, da o vsem skupaj zaenkrat še ni bil seznanjen oz. je za novico danes izvedel iz agencijskega sporočila, medtem ko mu ga je direktor ZTŠK Kamnik zjutraj zaprosil za nujen sestanek, ki pa se bo odvil šele v popoldanskih urah.

Odločitev o imenovanju dr. Tomaža Simetingerja bo Šarec podrobneje pojasnil na novinarski konferenci, ki bo danes ob 13. uri.

 

Povezave do povezanih prispevkov:

 

O imenovanju dr. Tomaža