Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Glavni trg je znova zaživel v tržnem utripu Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

Glavni trg je znova zaživel v tržnem utripu Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

Sončno sobotno dopoldne je zadnjo soboto v mesecu avgustu privabilo na Glavni trg lepo število obiskovalcev, ki so na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko nakupovali lokalne kamniške dobrote. Med 8. in 13. uro je za prijetno druženje z nekaj ljudskimi plesnimi koraki poskrbela Folklorna skupina Kamnik, dogodek pa so popestrila tudi starodobna vozila, ki so privabljala radovedneže iz vsepovsod.

trznica avgust 2016 10

Na stojnicah so svoje pridelke in izdelke ponujali: Kmetija Pr’Anžič, Kmetija Pr’Gabršk, Kmetija Špeh, Kmetija Močnik, Moja narava, Zlata ptička, Hiša slaščic Tarangela, rokodelka Marija Šmidovnik, Zelenjavni vrt Tina, Kamniške vezilje in rokodelstvo Gabrovec.

 

V sklopu tržnice je bilo organizirano tudi kulinarično turistično vodenje po Kamniku. Udeleženci so tako  spoznavali zgodovino srednjeveškega mesta, obenem pa razvajali svoje brbončice z Okusi Kamnika, ki so jih pripravili v gostilnici in kavarni  Pri podkvi, Kavarna Veronika, picerija Napoli, Zlata ptička in Kavarnica na Glavnem trgu.

240. dan leta je tako postregel s pristnimi nasmehi na obrazih in kakovostno lokalno ponudbo hrane, ki jo z srčnostjo in pridnimi rokami pridelujejo okoliške kmetije.

Besedilo: Sabina Romšak,
Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik