Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Kdaj bo urejena varna kolesarska povezava Stranj in Godiča oz. Kamniške Bistrice s Kamnikom?

Kdaj bo urejena varna kolesarska povezava Stranj in Godiča oz. Kamniške Bistrice s Kamnikom?

Občinski svetnik Dušan Papež je občinski upravi zastavil vprašanje glede ureditve varne kolesarske povezave Stranj in Godiča, oz. v nadaljevanju tudi Kamniške Bistrice, s Kamnikom.

Dušan Papež (LDP) – Foto: www.ldp.si

Duško PAPEŽ – LDP: V strategiji turizma, ki jo je občinski svet sprejel v mesecu decembru, je eden od pomembnejših dejavnikov kolesarski turizem. Občina Kamnik želi postati vidna kolesarska destinacija, ki nudi privlačne možnosti kolesarjenja za raznolike ciljne skupine, ki jih odlikuje preprosta dostopnost in varnost.

V LDP Kamnik pozdravljamo ta načrt in ga tudi podpiramo, kot tudi celotno Strategijo turizma, ki vključuje poleg rekreacije tudi področje kulture. Smo pa mnenja, da mora Strategiji slediti tudi proračun občine, v katerem je potrebno zagotoviti tudi primerno infrastrukturo za cestno in turno/gorsko kolesarjenje ter določiti poligon za kolesarske spuste.

V občina Kamnik smo v zadnjih letih načrtno pristopili k izgradnji mreže kolesarskih poti. Glavna zelena os, ki se jo načrtuje, je kolesarska steza in pešpot ob Kamniški Bistrici od mestnega jedra pa vse do meje z občino Domžale.

Tudi v proračunih za leta 2017-18 so predvidena sredstva za nadaljnjo širitev tega dela kolesarske in peš poti. Poleg tega pa se načrtuje tudi gradnja novih odsekov v Tuhinjski dolini, predvsem na območju med Lokami in Potokom ter povezava mesta Kamnik z Nevljami in Vrhpoljem.

V zvezi s tem je moje vprašanje naslednje. Ali občina načrtuje gradnjo kolesarske in pešpoti iz mestnega jedra do Kamniške Bistrice, točneje v prvi fazi iz mesta do Stranj?

Menim, da bi traso mestno jedro – Stranje lahko naredili dokaj hitro na mestu sedanjega zidu nekdanje smodnišnice ali na območju med regionalno cesto in reko Kamniška Bistrica.

Odgovor je v imenu občinske uprave pripravila Alenka BABNIK, višja svetovalka za urejanje prostora:

V proračunskem obdobju 2017 in 2018 izvedba kolesarske povezave v Kamniško Bistrico ni predvidena. Kolesarsko povezavo iz Kamnika do severnega dela občine bomo razdelili na krajše odseke, ki jih bomo postopoma izvajali. Med najpomembnejše odseke na tem delu sodi povezava do Stranj in Godiča, ki je predvidena v obdobju 2019–2020. Trasa je zaenkrat

idejno zasnovana po levem bregu reke Kamniške Bistrice, mimo Mekinj, Jeranovega, Zduše in Godiča. Umestitev kolesarske poti med reko Kamniško Bistrico in regionalno cesto zaradi omejitev v prostoru (varovalni pas regionalne ceste, poplavno območje) ni primerna. V primeru celostne ureditve območja nekdanjega KIK-a pa bomo kolesarsko pot načrtovali tudi na tem območju.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve