Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Nori na čokolado!

Nori na čokolado!

Ste nori na čokolado in vam je všeč vse, kar je vsaj oblito z njo? Kaj pravite na temno čokolado s svežim sirom trnič, novo slovensko čokoladico, ki je ena izmed kulinaričnih pregreh iz nabora jedi Okusi Kamnika?

okusi kamnikaSir in čokolada – ne najbolj običajen par, vendar zagotovo eden najbolj posrečenih. Kdor je poizkusil sir trnič ter ročno izdelano temno čokolado Dolce Amore že ve, o čem govorimo. Čokolada, ki ima sicer rahlo slan priokus, je v tujini že pravi hit, v Sloveniji pa je omenjena čokolada izdelana v posebni omejeni izdaji. Temna čokolada trnič vas bo zagotovo prepričala s svojo drugačnostjo, drznostjo in čarobnostjo prepletajočih se okusov.
Nekaj desetletij nazaj, bi vas po darilo za vašo izvoljenko poslali na Veliko Planino, kjer bi lahko v paru izdelali sir trnič, ki predstavlja ženske prsi, čemur so sirčki tudi sicer podobni. Trnič predstavlja starodavni simbol plodnosti in ljubezni, saj so pastirji od nekdaj en trnič obdržali zase, drugega, enako okrašenega, pa podarili svoji izvoljenki. Od sedaj naprej, vas po darilo za vašo drago ne bodo več pošiljali na Veliko Planino, ampak bo dovolj že obisk TIC-a Kamnik in trgovinice Zlata ptička, kjer lahko kupite temno čokolado Trnič, ki že sama po sebi reče »ljubim te«.

cokolada-s-trnicem-1

Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik