Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Pozivi in pobude / Občina Kamnik kot območje brez sporazumov TTIP in CETA

Občina Kamnik kot območje brez sporazumov TTIP in CETA

Svetniška skupina Lista Dušana Papeža predlaga, da se območje občine Kamnik razglasi za območje brez sporazumov TTIP in Ceta.

Na pobudo svetniške skupine Liste Dušana Papeža, bodo kamniški občinski svetniki v eni izmed točk dnevnega reda obravnavali tudi predlog, da se območje kamniške občine razglasi za območje brez zloglasnih tajnih globalnih sporazumov TTIP in CETA.

Dušan Papež (LDP) - Foto: www.ldp.si

Dušan Papež (LDP) – Foto: www.ldp.si

V obrazložitvi pobude je Dušan Papež, vodja svetniške skupine LDP zapisal:

»Po celotni Evropi potekajo različne aktivnosti, ki pozivajo institucije EU in držav članic, da ne podprejo sporazumov TTIP in CETA. K pozivom zavrnitve čezatlantskim sporazumom so se priključile tudi regije in občine po Evropi z geslom »TTIP FREE ZONE EUROPE« [https://www.ttip-free-zones.eu/].

Do sedaj je več kot 2000 regij in občin na simbolni ravni razglasilo svoja območja kot občina ali regija brez tajnih sporazumov. Ravno tako smo vsi občinski svetniki 9. avgusta prejeli poziv, da občinski svet razglasi občino Kamnik kot občine brez tajnih sporazumov.

Državni zbor RS bo na septembrski seji odločal o točki Priporočilo v zvezi s trgovinsko-investicijskima sporazumoma TTIP in CETA. Ne gre še za ratifikacijo sporazumov.

Sporazum CETA, pa tudi TTIP sta sedaj na ključnem delu svoje poti. Na ravni EU-ja se za sporazum s Kanado (CETA) usklajujejo še zadnja določila glede začasne rabe, tudi na neformalnem zasedanju trgovinskih ministrov držav EU-ja, ki je bilo v sredini septembra v Bratislavi.

Sporazum CETA naj bi 18. oktobra podpisali zunanji ministri EU-ja, 27. oktobra pa naj bi na vrhu EU-Kanada sledil še formalni slovesni podpis, ko bo sporazum stopil tudi v začasno veljavo. Naknadno ga morajo potrditi še nacionalni parlamenti. Ker se bo o Celovitem gospodarskem in trgovinskem sporazumu (CETA) s Kanado na ravni EU odločalo že 18. in 27. oktobra, torej pred ratifikacijo sporazuma v državah članicah predlagam, da se točka uvrsti na sejo občinskega sveta, ki bo 5. oktobra 2016.”

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve