Naslovnica / NOVICE / Občina Kamnik zavlačuje s posredovanjem informacij o novogradnji OŠ Frana Albrehta in drugih informacij javnega značaja

Občina Kamnik zavlačuje s posredovanjem informacij o novogradnji OŠ Frana Albrehta in drugih informacij javnega značaja

V želji, da ob izteku mandata trenutnih občinskih oblasti naredimo nekakšno celovito inventuro stroškov oz. porabe javnih sredstev, obenem pa predstavimo tudi projekt in predviden stroškovnik nove Osnovne šole Frana Albrehta, za katero naj bi se celo že pridobivalo gradbeno dovoljenje, smo Občino Kamnik zaprosili za posredovanje nekaterih informacij, očitno pa trenutni občinski oblasti ni niti najmanj do tega, da bi informacije, ki bi utegnile občanke in občane zagotovo nadvse zanimati, posredovala še pred volitvami, saj njihovo posredovanje zavlačuje na vse možne načine.

Osnovna šola Frana Albrehta

Ker naj bi bila Občina Kamnik domnevno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja za novogradnjo OŠ Frana Albrehta, smo Občino Kamnik, 12. oktobra 2018, zaprosili za informacijo o omenjenem projektu, ki naj bi, po neuradnih informacijah, stal okoli 16 milijonov evrov.

Gre za enega izmed največjih občinskih projektov, ki pa kljub temu, da je že v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, ni bil nikoli javno predstavljen. V bistvu naj bi ga videli zgolj redki posvečeni, z njim pa naj bi bili šele pred nedavnim in na hitrico seznanjeni celo tisti, ki jih projekt najbolj zadeva, se pravi direktorji javnih zavodov oz. uporabniki, ki pa naj bi, po naših neuradnih informacijah, sploh ne imeli možnosti poprejšnjega vpogleda v projekte, niti posredovanja morebitnih pripomb in predlogov.

Zato smo Občino Kamnik zaprosili, da nam posreduje kar najbolj izčrpne informacije, ki se nanašajo na izdelane načrte, informacije pa naj vsebujejo tako podrobno opisno predstavitev projekta z vsemi ključnimi elementi (namen, prometna ureditev…), kot tudi spremljajoče grafične prikaze.

Razen tega smo Občino Kamnik zaprosili tudi za datumski prikaz porabljenih sredstev za izdelavo načrtov in projektov, za katere naj bi bilo do sedaj, po nekaterih neuradnih informacijah, porabljenih že več kot milijon oz. domnevno celo več kot 1.200.000 evrov.

Zaprosili pa smo tudi za podroben prikaz načrtovanih nadaljnjih stroškov oz. vrednost celotne investicije izgradnje nove OŠ Frana Albrehta.

Zahtevani podatki nam še do danes niso bili posredovani, Občina Kamnik , bolje rečeno, trenutna občinska oblast, pa si je s sklepom, ki ga je sprejela 5. 11. 2018 (glej sliko spodaj), rok za podajo informacij podaljšal skorajda do konca leta oz. vse do 27. 12. 2018.

Sejnine, dnevnice in potni stroški občinskih svetnikov

Prav tako 12. oktobra 2018, smo v želji, da ob koncu mandata naredimo nekakšno inventuro porabe davkoplačevalskih sredstev oz. “stroškov oblasti”,  Občino Kamnik zaprosili tudi za informacije o sejninah, dnevnicah, potnih ter morebitnih drugih povrnjenih stroških, ki so bili izplačani oz. povrnjeni občinskim svetnikom in svetnicam v mandatnem obdobju 2014-2018.

Obenem smo zaprosili za informacijo s podrobnim prikazom porabe sredstev, vključno z namenom porabe in seznamom nabavljene opreme, ki je bila nabavljena iz sredstev za zagotavljanje pogojev za delo članov Občinskega sveta Občine Kamnik, in sicer po posameznih svetniških skupinah oz. svetnicah in svetnikih.

Prepričani smo namreč, da bi omenjene informacije v času pred volitvami še kako utegnile zanimati marsikaterega davkoplačevalca oz. volivko in volivca.

Če se morda spomnite, smo nekaj podobnih prispevkov na to temo smo pripravili že pred leti, ko smo na straneh portala Kamnik.info objavili prispevke, ki si jih lahko preberete s klikom na naslov prispevka:

Kljub temu, da gre že za stare prispevke, je njihovo prebiranje bržkone še vedno precej zanimivo in pomenljivo, s svežimi informacijami in popolnim pregledom porabe pa zaenkrat žal še ne moremo postreči. kajti Občina Kamnik oz. njeni trenutni oblastniki nam podatkov še niso posredovali, rok za posredovanje podatkov, pa so si podaljšali vse do konca letošnjega leta.

Prejemki občinskih funkcionarjev Občine Kamnik

Občino Kamnik smo, prav tako 12. oktobra 2018, zaprosili tudi za celovito informacijo o prejemkih občinskih funkcionarjev v mandatnem obdobju 2014-2018, in sicer v skupnem znesku po posameznih letih, pri čemer naj bo iz podatkov razvidna vrsta prejemka oz. izplačila (plača, dnevnice, potni stroški, drugi stroški…) za vsakega občinskega funkcionarja, ki je v omenjenem obdobju deloval na Občini Kamnik, posebej.

Kot ste najbrž že lahko uganila, pa nam tudi teh podatkov Občina Kamnik zaenkrat še ni posredovala, ampak si je, tudi tu rok za posredovanje podatkov, kot za vse ostale zahtevane podatke, podaljšala vse do konca letošnjega leta.

Razloge in vzroke zakaj omenjenih podatkov bržkone ne boste uspeli videti še pred volitvami, pa prepuščamo vaši davkoplačevalski oz. volilski domišljiji.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve