Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Razpad kamniškega DeSUS-a: Julijana Bizjak Mlakar utegne v domači občini ostati brez občinskih svetnikov in večjega števila članov stranke

Razpad kamniškega DeSUS-a: Julijana Bizjak Mlakar utegne v domači občini ostati brez občinskih svetnikov in večjega števila članov stranke

Iz kamniške podružnice DeSUS, ki ji predseduje poslanka v Državnem zboru Julijana Bizjak Mlakar, naj bi izstopilo nekaj deset članov stranke, vključno z obema občinskima svetnikoma Mojco Jončesko Malovrh in Romanom Maligojem ter sekretarko Marijo Palma, ki Julijani Bizjak Mlakar očitajo samovoljo in kršenje pravil stranke, medtem ko sama vse navedbe in obtožbe odločno zanika, češ da gre za poskus posameznikov, ki želijo škodovati imenu stranke in njej sami.

Zapleti znotraj kamniške stranke DeSUS se vlečejo že kar nekaj časa, vse skupaj pa je prišlo tako daleč, da je danes, z odprtim pismom, ki je bilo poslano različnim medijem, svoj izstop iz stranke napovedalo večje število članov kamniške podružnice stranke, ki puščice kritike, pred skorajšnjim kongresom stranke DeSUS, usmerjajo, ne le proti Julijani Bizjak Mlakar, ampak tudi proti Karlu Erjavcu.

DeSUS bo v kamniškem občinskem svetu ostal brez svojih svetnikov, saj vrste DeSUSA in Julijano Bizjak Mlakar zapuščata tudi oba svetnika Mojca Jončeska Malovrh in Roman Maligoj.

Kot smo uspeli izvedeti iz krajšega pogovora z obema vpletenima stranema, naj bi srž spora nekako izvirala v dejstvu, da so člani Občinskega odbora kamniške podružnice DeSUS, želeli predsednici Julijani Bizjak Mlakar nekoliko »pristriči peruti« oz. zmanjšati njena pooblastila, še posebej pri upravljanju z denarjem s katerim naj bi predsednica, po mnenju, po njihovih besedah, razpolagala nekoliko preveč samovoljno oz. netransparentno, medtem ko Julijana Bizjak Mlakar “nekdanji” sekretarki podružnice stranke Mariji Palma očita knjigovodske nepravilnosti (šlo naj bi za znesek v višini 62 evrov), kar naj bi, po njenih besedah, ugotovil tudi nadzorni odbor kamniškega občinskega odbora stranke, zaradi česar je bil zoper bivšo sekretarko sprožen postopek za izključitev sekretarke iz stranke, zdaj pa zadevo obravnavajo, kot nam je v telefonskem pogovoru dejala Julijana Bizjak Mlakar, navajamo: “državni organi* , medtem ko naj bi se, zaradi s tem povezanimi žaljivimi obdolžitvami z organi pregona utegnila srečati tudi predsednica občinskega odbora stranke.

(*Opomba in pojasnilo: Kmalu po objavi članka nas je poklicala Julijana Bizjak Mlakar ter pojasnila, da s pojmom “državni organi” niso mišljeni organi pregona, kot smo napačno sklepali in zapisali, temveč organi stranke DeSUS na državni ravni.)

Glede na razsežnost in poglobljenost razpleta v vrstah kamniške podružnice DeSUS-a, bomo o omenjenem sporu, ki je z odprtim pismom prestopil interne strankarske meje, zagotovo še poročali, zaenkrat pa v nadaljevanju prispevka objavljamo odprto pismo Karlu Erjavcu, ki smo ga na naslov našega uredništva prejeli danes.

 

ODPRTO PISMO Predsedniku stranke DeSUS g. Karel V. ERJAVCU

Spoštovani!

Z obžalovanjem smo se odločili za tak način komunikacije z vami. Po štirih mesecih neuspešnih prizadevanj za pogovor z vami in pristojnimi organi stranke nam kaj drugega pač ne preostane. Še bolj odločeni, da se na vas obrnemo takole, pa smo bili, ko ste se nemudoma odzvali na probleme znotraj stranke SMC, na probleme v lastni stranki pa ne.

O težavah, ki jih imamo v OO DeSUS Kamnik s predsednico Julijano Bizjak Mlakar zaradi samovolje, laži in kršenja vseh zapisanih pravil stranke, vas obveščamo že od septembra 2016, pa do danes ne vi ne pristojni organi stranke niste pokazali prav nobenega zanimanja za dogajanje v OO DeSUS Kamnik.

Naj vam na kratko opišemo:

Po odstavitvi Julijane Bizjak Mlakar z mesta ministrice za KULTURO (!), se je kot aktualna predsednica Kamniškega OO DeSUS odločila, da bo vse svoje napore vložila v aktivnosti za ponovno izvolitev na predsedniško mesto, nadalje pa še v vrh stranke in ponovno izvolitev v Državni zbor, če ne še na kako drugo funkcijo.

Tega »posla« se je lotila zelo podjetno in temeljito!

Z bogatimi izkušnjami še iz preteklega samoustoličevanja na mesto Predsednice OO DeSUS Kamnik (glej afero iz leta 2013) se je po metodi ustrahovanja in diskreditiranja njej motečih članov, ki so si drznili postaviti kakšno vprašanje o njenem načinu dela, v tem obdobju odločila, da si bo pripravila teren za ponovno gladko izvolitev. V ta namen je najprej pod krinko ugotovitev nelegalnega NO razrešila in za tem še izključila iz stranke sekretarko, ostale uradne in legalne člane Občinskega odbora OO pa začela popolnoma ignorirati. Za dosego svojih ciljev je nelegalno ustanovila tri fantomske odbore Krajevnih skupnosti, v vsakem imenovala predsednike (tudi svojega moža) in v nadaljevanju z njimi po metodi preglasovanja izpeljevala in potrjevala vse postopke za pripravo volilne konference.

Poudarjamo: VSI TI POSTOPKI SO BILI VODENI OB POPOLNEM NEUPOŠTEVANJU IN V NASPROTJU Z VSEMI STATUTARNIMI PRAVILI STRANKE NA NIVOJU OBČINE (ki jih je sama napisala, sedaj jih bo pa na volilni seji poskušala še dodatno uskladiti in prirediti za svoje nadaljne potrebe), KOT TUDI V NASPROTJU S STATUTOM STRANKE DeSUS!!!

O vsem dogajanju smo redno in sprotno obveščali ter dostavljali vso dokumentacijo na sedež stranke, pomembne informacije pa tudi vam osebno. Žal pa smo po petih mesecih dopisovanja od vaših služb šele v zadnjih dneh prejeli samo dva nepopolna in meglena odgovora, od vas pa popolnoma ničesar!

Prišli smo do zaključka, da nam je v organizaciji, ki se sicer kiti s tako zvenečim imenom, nesmiselno, neperspektivno in nesmotrno delovati. Lažne obtožbe predsednice, njeno klevetanje, mobing in netransparentno delovanje bomo v nadaljevanju sicer še dokazovali v sodnih postopkih s pomočjo odvetnice dr. Nataše Pirc Musar, saj nam drugega zaradi nekooperativnosti in nezmožnosti razumnega dialoga z njo in tudi organi v vaši stranki ne preostane!

Lahko bi vpisali določeno število novih članov in nato s preglasovanjem izsilili odstavitev predsednice. To bi sicer z lahkoto dosegli že z začasnim vpisom svojih družinskih članov, bi se pa s tem spustili na nivo imenovane, kar pa nam je tuje, odvratno in NEDEMOKRATIČNO!

Zaradi opisanih razmer v teh umazanih igricah ne bomo sodelovali in ker s predsednico Julijano Bizjak Mlakar ne moremo in ne želimo sodelovati

NAMERAVAMO IZ STRANKE NEPREKLICNO IZSTOPITI!

URADNI ČLANI OBČINSKEGA ODBORA OO DeSUS KAMNIK:

ROMAN MALIGOJ, podpredsednik in občinski svetnik
MARIJA PALMA, sekretarka
MOJCA JONČESKA MALOVRH, član in vodja svetniške skupine

Po naših informacijah s terena naj bi skupaj z nami – uradnimi člani Občinskega odbora OO DeSUS Kamnik – izstopila večina članov.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve