Naslovnica / Barve in okusi Kamnika / Sladica iz trniča? Zakaj pa ne.

Sladica iz trniča? Zakaj pa ne.

Okusi Kamnika so že dobro uveljavljena blagovna znamka. Firštov golaž nas popelje v čase, ko je bila divjačina kulinarična specialiteta za vladajoče. Tuhinjska fila predstavlja jed, ki so jo na podeželju pripravljali samo ob največjih praznikih. Kamniška kajžarca kot poltrajna barjena klobasa iz svinjine in govedine je eden od paradnih izdelkov mesarja Antona iz Kamnika. Ter seveda trnič kot kralj Okusov Kamnika. Sir značilno hruškaste oblike, ki ga pripravljajo na območju Velike planine in ki je nekakšen simbol ljubezni.

In ravno slednji je primer, kako se lahko iz obstoječih Okusov Kamnika lahko izdelajo nove in nove jedi. Ste si kdaj predstavljali, da bi lahko iz trniča nastala sladica? Pri Mojčinih dobrotah so si. Tako so iz tega velikoplaninškega sira pripravili posebno sladico ter jo poimenovali sladki trnič.

»Paradižnik, bazilika, sir… Vas spominja na pizzo? Testenine? Kaj pa, če dodamo jagode in sladkor? Potem nastane super okusna in posebna omaka, ki dopolnjuje okus sladkega trniča,« so novo sladico napovedali na svoji facebook strani. Predstavili so jo tudi na aprilski tržnici Okusi Kamnika.

Nova priložnost za pokušino te jedi in ostalih novih nadgradenj obstoječih jedi bo majska tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki pa bo v soboto 27. junija tokrat v Keršmančevem parku, kjer bo potekal največji otroški festival v Kamniku – Veronikin festival.

Imate tudi vi kakšno idejo, kako bi lahko kulinarično nadgradili obstoječe jedi iz Okusov Kamnik ter imate v mislih svojo jed? Zaupajte nam jo in lahko se zgodi, da bo na naslednji tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko predstavljena prav vaša jed.

Za več informacij o Okusih Kamnika ali o Kamniku ter okolici na splošno obiščite TIC Kamnik, Glavni trg 2, 1240 Kamnik. Telefon: 01 831 82 50, e-pošta: tic@visitkamnik.com.