Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi je odprt

Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi je odprt

Točno opoldne je bil v Komendi odprt 21. Spomladanski sejem Komenda, ki so ga, sz družnim stiskom rok odprli predsednik Borut Pahor, Alojz Lah, predsednik KK Komenda ter Slavko poglajen, župan Občine Komenda.

sejem komenda 2016s 40

Kljub dežju, ki utegne ta vikend, ko napoved ni ravno najboljša, nekoliko pokvariti običajen sejemski utrop, je sejemsko prizorišče v Komendi živopisen sejemski vrvež pozdravil že pred samim uradnim začetkom sejma, vzdušje na prizorišču pa začelo naraščati malo pred poldnevom, ko je na prizorišče prišel predsednik države Borut Pahor, kar je bil povod za začetek slovesnega odprtja.

sejem komenda 2016s 17

Predsednika države in številne ugledne goste iz sveta politike, kmetijstva in gospodarstva, so z veselimi vižami pozdravili komendski godbeniki ter tamkajšnje mažoretke, vse zbrane pa je pozdravil in nagovoril predsednik Konjeniškega kluba Komenda in častni občan Občine Komenda Alojz Lah, ki se je spomnil skromnih začetkov, ko je bilo prvi razstavljalcev zgolj pet, zdaj pa si lahko obiskovalci na sejmišču ogledajo ponudbo skoraj 600 različnih ponudnikov. Le-teh bi bilo lahko še več, vendar nadaljnjo širitev sejma zaenkrat ovira pomanjkanje prostora.

sejem komenda 2016s 22

V imenu Občine Komenda je goste in obiskovalcev pozdravil župan Slavko Poglajen, glasen aplavz pa je ob prihodu na oder požel ljudski „tavžentmajster“, oskrbnik prve zlate ribice in ljubitelj malih mišk, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je v kratkem pozdravu, povsem v svojem slogu, malce pošalil na račun vitalnosti občine ter visoke natalitete v občini Komenda ter se ob tem, kot stand-up komik, dvoumno spraševal o morebitnih županskih zaslugah oz. potencialni županski “hudokurčnosti”, kar je županu povzročilo manjšo rdečico zadrege in ob kar bi se kdo utegnil celo obregniti, ampak ob vsesplošnem smehu v predsednika e ni udarila strela in je lahko sejem, povsem v sproščenem duhu, tudi uradno odprl.

sejem komenda 2016s 7

 

Predsedniku Pahorju je Alojz Lah v imenu organizatorjev v spomin poklonil sliko konjenikov, s skupnim stiskom rok vseh treh govornikov, pa je bil sejem tudi uradno odprt.

sejem komenda 2016s 41

Predsednik in visoki gostje so si pod dežniki ogledali sejemsko ponudbo, predsednik Pahor pa se je, tako kot dobršen del obiskovalcev, ki niso strokovnjaki s področja kmetijske mehanizacije, spraševal o namenu posameznih razstavljenih strojev, ki včasih spominjajo tudi na kako vesoljsko plovilo

sejem komenda 2016s 46

Ne glede na vreme je ponudba 21. Spomladanskega sejma Komenda dobra, pester program, ki bo pestril vse dni sejemskega dogajanja, pa so zagotovo dovolj dobri razlogi za obisk sejma, četudi pod dežnikom. Če le-tega nimate, pa brez skrbi, zagotovo ga boste lahko kupili tudi na sejmu.