Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Svetniki Liste Dušana Papeža s smelimi in konkretnimi načrti tudi v prihodnje leto

Svetniki Liste Dušana Papeža s smelimi in konkretnimi načrti tudi v prihodnje leto

Člani svetniške skupine Liste Dušana Papeža so včeraj pripravili prednovoletno srečanje z novinarji, na katerem so predstavili tako svoje preteklo delo, kot tudi nekaj svojih prihodnjih načrtov, ki se jim nameravajo posvetiti v prihodnjem letu.

V svetniški skupini Liste Dušana Papeža, ki jo sestavljajo svetniki Dušan Papež, Brane Golubović, Edis Rujović in svetnica Žaklina Zdravković, poudarjajo, da še naprej nameravajo delovati »lokalotvorno«, delovni in povezovalni, saj so kljub temu, da so z Listo Marjana Šarca pred letom dni podpisali Partnerski sporazum, v opoziciji, vendar se pri tem, kot največja opozicijska skupina, ne postavljajo na okope zoper koalicijo, ampak si prizadevajo, da gradijo na politiki povezovanja, vključevanja, sodelovanja, argumentov in predlogov.

ldp-tiskovka-1

Da so na prvi poti, po njihovih besedah, jim potrjujejo tudi izrazi podpore njihovih somišljenikov, prijateljev, podpornikov liste ter tudi kolegov iz občinskega sveta, ki priznavajo, da so na pravi poti in da postajajo skupina, ki ni zgolj nekakšna kamniška politična muha enodnevnica, ampak stalnica, ki utegne v prihodnje, predvsem s konkretnim delom, dobiti še večjo politično veljavo in podporo.

Za svoje glavne smernice delovanja so si že pred časom zadali nekaj najpomembnejših točk, ki jih zajema tudi sporazum z županovo listo, le-te pa zajemajo:

  • Turizem kot glavna gospodarska panoga;
  • Velika planina in dolina Kamniške Bistrice;
  • Podjetništvo, skrb za čisto pitno vodo in lokalno kmetijstvo;
  • Športni programi in infrastruktura;
  • Mladina in otroci;
  • Socialno podjetništvo in zadružništvo.

Teh izhodišč se nameravajo držati tudi v prihodnje, zato jih veseli, da se stvari, tudi z njihovo pomočjo in delovanjem, stvari na teh področjih premikajo, saj je bila decembra sprejeta Strategija razvoja turizma v občini Kamnik do leta 2025, ustanovljena je bila Strokovna komisija za reševanje razvojne problematike območja Velike planine, katere član je tudi nosilec liste Dušan Papež,  ki na tem področju že aktivno deluje. Športni programi imajo v letu 2017 in 2018 namenjenih največ sredstev od leta 2012 naprej, sodelovanje Občine in Športne zveze Kamnik pa je zgledno.

Na področju socialnega podjetništva v letu 2017 pričakujejo številne aktivnosti, področje predšolske vzgoje je urejeno, premika pa se tudi pri investiciji v OŠ Frana Albrehta ter nekatere podružnične šole.

Prav tako se bo v letu 2017 namenilo več sredstev za spodbujanje podjetništva, bi si pa želeli večje povezanosti med potrebami Občine in inovacijami, saj bi moral biti cilji nekako usmerjeni v smer, da bi inovacije, ki nastajajo v KIKŠtarterju, lahko koristile tudi občini Kamnik oz. bi se temu področju namenilo še več pozornosti ter tudi sredstev, saj bi območje celo občine lahko postalo spodbudno podjetniško okolje, ki bi prinašal številne dobre, drzne inovativne in uspešne rešitve.

Precejšen poudarek nameravajo v prihodnje posvetiti tudi športni infrastrukturi, v katero bi bilo potrebno več vlagati, pri čemer opozarjajo, da glede kamniškega pokritega bazena še vedno ni prave rešitve, hkrati pa si bodo prizadevali tudi za boljši razvoj in spodbujanje lokalnega kmetijstva, predvsem v smeri, da bi čim več kakovostne lokalne hrane zraslo na domačih poljih, sadovnjakih in travnikih.

Skupno vsem njihovim prizadevanjem pa ni v iskanju kratkoročnih rešitev, ampak si prizadevajo za dobre, dolgoročno usmerjene rešitve, kajti, kot je dejal Dušan Papež: »Prihodnost je tisto, kar nas mora zanimati in v LDP Kamnik nas zanima kako bomo živeli, ne le jutri, ampak tudi čez 10 ali 20 let.«

V letu 2016 so člani svetniške skupine Liste Dušana Papeža, na 6. sejah, po njihovem mnenju bi bila lahko tudi kaka seja več, podali kar nekaj vprašanj in pobud, ki so se nanašala na različna področja, pri čemer jih veseli, da je bilo precej njihovih pobud tudi uresničenih, nekatere pa žal ne, se pa nadejajo, da jih bo vsaj nekaj realiziranih v prihodnje.

V letošnjem letu so uredili tudi spletno stran liste – www.ldp.si, na kateri lahko zainteresirani dobijo več informacij o njihovem delovanju in preko katere jim lahko posredujejo tudi svoje predloge, vprašanja in druge pobude.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve